Pitanje....

Pitanje....

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
U dilemi sam,sta cu za zimu i za gume za Stila! Da li da uzimam neke celicne 15 ili da vozima na ovim sad 17 samo da stavim zimske gume? Ima li neko da vozi na 17"? Svi savjeti i sugestije su dobro dosli!

Član
i ja svake sezone mijenjam, dio proljeca, ljeto i dio jeseni na alu felgama, a negdje pretkraj jeseni (s prvim snijegom) pa cijelu zimu i do negdje polovine marta celicne :D

evo nakon 3 nepune godine alu felgice i dalje ko nove, gume ne promijenjene (da ne kazem u extra stanju), ista situacija i sa celicnim :D

Administrator
uzmi sebi celicne... i ja na celicnim zimu predjem, a na alu proljece ljeto i kao sto ibizasa rece dio jeseni:icon_biggrin: tako je naljbolje;)

Član
Ma imao sam i na bravu celicne za zimu,ali za stila ne mogu da nadjem 15 celicnu! Traze neke nenormalne sume!

Član
A steta ti je koristit one 17 za zime jer one mu felge extra stoje mada eno ima u oglasima polovnih 17 M+S nije to tolko ni losa varijanta:icon_rolleyes:

Al jeftinije ces proci sa celicnim 15 il neke obicne allu , ja sam sebi uzeo neke najobicnije alu i sava S3 namontirane i to korstim zimi !

Imas u oglasima od fiata bravo one fabricke ne bi bile lose za zime :icon_smile:

Član
Ma i ja sam gledao te 15 od brava dobre su,samo ne mozemo da se dog oko cijene,jer meni trebaju bez guma ali on nece tako! Moracu nesto da nadjem!

Početnik
adi187 je napisao(la):
A steta ti je koristit one 17 za zime jer one mu felge extra stoje mada eno ima u oglasima polovnih 17 M+S nije to tolko ni losa varijanta:icon_rolleyes:

Al jeftinije ces proci sa celicnim 15 il neke obicne allu , ja sam sebi uzeo neke najobicnije alu i sava S3 namontirane i to korstim zimi !

Imas u oglasima od fiata bravo one fabricke ne bi bile lose za zime :icon_smile:

brate,
izvini ne bih da sugerišem
ali jeftinija je varjanta da kupi opet M+S sedamnesku nego neke čeličnjake za opet iste pare

ja lično vozim 18" i leti i zimi, samo smanjujem broj gume zbog boljeg gaza

poz;)

Član
Ja vozim na alu 17-kama i ljeti i zimi...m+s su gume...sad sam uzeo i ljetne naletio jeftino pa da ove ostavim za zime samo...mozda bi ti jeftinije bilo sad za sad samo gume zimske uzet polovne i dobre i vozikat se tako...meni je malo budalastina davat pare za celicare...ako vec bas hoces uzet druge felge za zime onda opet uzmi neke manje alu...

Član
Ja bi stavio celicne da sam na tvom mjestu.
A podjednako je skupa investicija i da uzmes celicne s gumama, il samo gume za 17.

Član
Upravu si polovne 17 M+S isplati mu se tak bi najjeftinije proso :icon_smile:

Al' za nove ne vjerujem da se isplati, trebam pogledat u cjenovniku kolko kostaju:icon_confused:

Ja sam 4 allu felge platio 160 KM i 4 Sava S3 nove gume nesto malo ispod 400 KM sa ugradnjom i trebale bi normalno da izdrze 3-4 sezone ...:icon_smile:

Član
Pa jedino da onda idem na varijantu 2 bas bolje gume naprijed ali ne znam kako ce se ponasati 215/45 na snijegu!

Član
Ako mislis povremeno vozit auto i to po ravnom mozda bi i moglo :icon_smile:

Rizik ti je ta varijanta zimi 2 zimske dvije ljetne jos 215 mislim da je prsiroko je za snijeg :123: al' nisam probo pa tak ne mogu dat zakljucak ...:icon_rolleyes:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.