Pitanje za woofer???

Pitanje za woofer???

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Imamm jedno pitanje za stručnajake oko muzike, napravioo sma skoro bass reflex kutiju za zvučnik neki od 100w max snage......Kutija je otprilike rađena za ovaj i slične zvučnike....Imam pojačalo 360 max wati, i sad kad pojačam preko 20 na cas dolazi do toga da mi krči zvučnik odnosno glas nije čist a a bass jeste...A prije sam imao neku kutiju ogromnih dimezija, koja je imala rupu na zadnjoj starni i tu nije krčalo ni do 30 kad s epojača...E sad što se to jevlja jel slab ovaj woofer što imam, i ako kupim dosta jači hoće li isto krčati??pozzz

ja te ne skontah iz kojeg zvucnika ti krci, woofera ili sistemaca????

woofer kao woofer bi trebao da reprodukuje samo niske tonove, ili ti ga bass, a to ostvarujes tako sto na pojacalu izaberes LPF, LOW ili kako je vec oznaceno, a srednji i visoki tonovi idu na sistemce (barem bi trebalo tako)

e ako je tebi spojeno na sub da reprodukuje sve, moguci uzrok je upravo to, jer ni jedan zvucnik ne moze apsolutno sve tonove da reprodukuje ;)

Član
e to nemam na pojačalu, imam neđto 50,80 i ful u hz, i 2,4,5 ch......te opcije nemam,,,a Krči mi woofer, a bass je čist, a prije nije bilo tako??pozzz:cool:

tu skretnicu podesi ili na 50 ili 80, i to je to, to sto woofer krci moze biti da su ti kontakti sa konektora na membranu popucali malo, pa kako se sub krece ti kontakti povremeno prekidaju i onda se iz sub-a cuje pucketanje, krckanje, dok na ostalim zvucnicima sve ok sa zvukom ;)

Član
Ma kad to podesim skroz slabo udara čist zvuk al slab bass, a ovo sa wooferom se više pojavljuje kad ima zvuka tj, kad nešto pjeva a woofer uključen.....kad samo udara bass tad ništa se ne čuje..pozzzz:cool:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.