Limarija je boljka kod vecine novijih auta koja nemaju zastitu po podu nego samo poredane polastike, a sto se tice limarije, sve i jedno auto hrdja, ama bas sve i jedno novije generacije, ko kaze u ovog bolja u ovog losija, taj se vara, najvise je do predjenih km. Ako je auto preslo puno kilometara i ako je gazeno tome ce biti limarija losa, koji je presao manje i vozio ga normalan covjek imace dobru limariju, neovisno koji je prozizvodjac... Za opela su rekli da ima najlosiji lim da propada ovo ono pa kadetti se i danas dan vozaju
Limariju treba pregledati u svakog auta koje se kupuje (niza, i srednja klasa auta) i po njenom stanju ces znati koliko je auto preslo kilometara
recimo poredjenje golf 4, imas ih sa dobrom limarijom a imas ih da su pragovi borve gepek pod truli sto sam ja i gledao,
ovaj sa dobrom limarijom imao oko 250 000na satu originalnih a ovaj truli oko 650 000 na satu...
I da zaboravio sam spomenuti da vecina auta danas, govorim o autima nize klase kao golf, focus i slicno pa i srednje klase auta, koriste reciklirane limove koji su vec jako porozni naravno, i koliko ih god zastitili i cinkovali, dzaba kad je taj lim vec u sebi porozan i rdha izbija iz lima a ne sto je voda pala na njega, sol ili sto se zastita ogulila i zato i hrdjaju, dovoljno je malo vlage u zraku da bude i procvjeta samo tako... Kod nekih auta se potrefi da je dobar lim kad je sastavljano u fabrici pa i go lim stoji po par godina a da ne pohrdja, ali danas se stedi na svemu i tako i na tom recikliranom limu sto ga ugradjuju. Danasnja auta se ne prave kao nekad