Pitanje vezano za osnivanje amk

Pitanje vezano za osnivanje amk

Član
Sta te interesuje opcenito
Ukratko trebas osnovati skupstinu odluciti ko je direktor
Blakajnik itd donjeti vjece koje se mora sastajati najmanje od 10 clanova
To sve mora sloziti advokat poslati u ministarstvo i oni ti odobre ostalo
Inace to ti najbolje znanu knjigovode gdje sta i kako

Član
Ma interesuje me koliko ljudi treba imati onno da budu na "Vlasti" i kolko para kolka prostorija itd kako to sve srediti

Član
Koliko znam najsvježiji registrovan klub je Venom, tako da konkretno možeš njih pitati i dobiti info iz prve ruke..

Administrator
gledajući po tvoj profil, skontao sam da ne bi bilo loše da prvo napuniš 18 godina ili si tu negdje, pa onda da položiš i vozaš vozaš i kroz par godina da razmišljaš o tome.

Šta misliš kad bi svako sa 17-18 godina otvarao neke klubove i slično :)

Član
Ma moj zadatak je da se raspitam sta je potrebno za to drug a imaju ljudi od po 25 do 30 godina koji zele da ga osnuju

Član
Posalji clanu PP MAGNUM VTDI-GTI i pitaj ga , on ti je kao sto vec rekose najjsvjeziji :)

Jbg ja sam znao proceduru al zaboravio , cini mi se da je 5 ljudi potrebno da se osnuje , predsjednik i kao neki clanovi upravnog odbora tak nekak

U nadležno ministarsto pravde odi po obrazce za osnivanje Udruženja( To su obrazci 3, 4, i 5 mislim) , nađi službene novine 45/02, Zakon o osnivanj Udruženja i Fondacija, trebaju ti osnivači koji ne može biti ispod 3 osobe, Osnivačka skupština koja osniva Udruženje, i Upravni odbor koji mora imati neparan broj članova, Npr. 5, 7 ( moja preporuka je 5 lica ), zatim Nadzorni odbor koji nije obavezan dio, te zatim sekretar koji također nije obavezan ali je poželjan.

Osnivačka skupština izabire Predsjednika Udruženja koji ima funkciju da predstavlja Udruženje, predsjedavajući skupštine ( ovo lice potpisuje Vam sve dokumente koje koje će te slati u nadležno Ministarstvo, prema Čl.10 Pravilnika o Udruženjima ) ista skupština bira Upravni odbor i ako se odlučite za Sekretara i/ili Nadzorni odbor. Osnivačka Skupština također donosi Statut koji je najbitniji u tome svemu i posebno voditi računa o Programskim ciljevima u Statutu jer ukoliko se nešto ne navede u programskim ciljevima, isti se ne može baviti s tim.

Ako Vam dalje šta zatreba javite se. I inače reci kolegi da mi dodje kafu za ove informacije jer ja ovo naplaćujem ;) Udruženja su mi uža djelatnost.

Član
Harli_team je napisao(la):
U nadležno ministarsto pravde odi po obrazce za osnivanje Udruženja( To su obrazci 3, 4, i 5 mislim) , nađi službene novine 45/02, Zakon o osnivanj Udruženja i Fondacija, trebaju ti osnivači koji ne može biti ispod 3 osobe, Osnivačka skupština koja osniva Udruženje, i Upravni odbor koji mora imati neparan broj članova, Npr. 5, 7 ( moja preporuka je 5 lica ), zatim Nadzorni odbor koji nije obavezan dio, te zatim sekretar koji također nije obavezan ali je poželjan.

Osnivačka skupština izabire Predsjednika Udruženja koji ima funkciju da predstavlja Udruženje, predsjedavajući skupštine ( ovo lice potpisuje Vam sve dokumente koje koje će te slati u nadležno Ministarstvo, prema Čl.10 Pravilnika o Udruženjima ) ista skupština bira Upravni odbor i ako se odlučite za Sekretara i/ili Nadzorni odbor. Osnivačka Skupština također donosi Statut koji je najbitniji u tome svemu i posebno voditi računa o Programskim ciljevima u Statutu jer ukoliko se nešto ne navede u programskim ciljevima, isti se ne može baviti s tim.

Ako Vam dalje šta zatreba javite se. I inače reci kolegi da mi dodje kafu za ove informacije jer ja ovo naplaćujem ;) Udruženja su mi uža djelatnost.
Hvala druze. :cool::cool::cool:;)