pitanje u vezi farova

pitanje u vezi farova

Član
ehh ovako..navece kad vozim sa kratkim svjetlima skoro da nista ne vidim jer su skroz slaba,kad upalim duga onda je malo bolje..e sad nisam neki strucnjak al mislim da su farovi previse zaprljani pa su zbog toga slabiji...sad me zanima kolko kosta poliranje farova i gdje se to radi...

Član
svaki autolakirer ti to moze odradit
mozes i sam,trljas sa 1200 pa 2000 vodobrusnim(da se razumijemo,sto vise granulacija upotrijebis,moze samo bolje biti,mada,ja sam radio i meni su ove dvije sasvim ok,cca pola sata po faru da sve zavrsis)
kasnije,polir-masina,dobra pasta i lagano
budu kao novi
to u slucaju ako su izvana otisli,ako je sjenilo,to je malo veci belaj

Početnik
Moguce da su prljavi i sl,u tom slucaju ovo:
Skini farove,poskidaj sijalice,elektroniku svu sto ima na i u faru,i onda laganini mlake vode sa deterdzentom i naspi,i muckaj,muckaj,muckaj,i tako to 3 puta ponovis sa deterdzentom.Onda kupis destilovane vode 3-4 litra i onda ih isperes sa destilovanom(koristi obavezno destilovanu da pri susenju nebi ostale mrlje kamenca ;) )i kad isperes ostavi ih da se osuse i onda ih sklopis i montiras.Nakon toga ispoliras staklo svana i to je to.Bit ce kao novi.Inace ja sam tako odradio minimalno 20 setova farova a stopova oko 10 tako da nemaj brige i bit ce kao novi.Sto se poliranja tice,kreni od nekih 400 pa zavrsi sa 2500 granulacijom smirgla i onda predji pastom i masinom.Ugl ja tako radim i rezultati su savrseni ;)

ps:eek:bavezno dobro utvrdi da li si svu elektroniku povadio iz fara i sl da kasnije nebi bilo da se nesh shebe. ;)
ps2:ako su ti sociva isperi 5-6 puta ne 3 jer se sociva teze ispiraju ali obavezno koristi destilovanu vodu barem eto za zavrsno ispiranje ali preporucljivo ju je koristiti u citavom procesu jer ostaju mrlje kamenca od obicne vode i neka ti se farovi suse minimalno par sati na suncu i obavezno tokom susenja poskidaj sve poklopce sa nijih i otvori otvore svi koji se mohu otvoriti jer ce se bolje i brze isusiti.

eto nadam se da sma pomogao i garantujem za ovu metodu jer je ja koristim.Najbolje ti je da koristis sto blazi deterdzent.

Vazna napomena:Ako ti je sjenilo stradalo ovo nepokusaji ni za zivu glavu jer ce samo vise da strada ;)

Član
Da ti nije 400 malo pregrub? Bolje da krene sa 800 mada bi ja preporucio kretanje sa 1000 pa zavrsetak 2500...

Početnik
RS TURBO je napisao(la):
Da ti nije 400 malo pregrub? Bolje da krene sa 800 mada bi ja preporucio kretanje sa 1000 pa zavrsetak 2500...

To dosta zavisi i od ostecenosti sam povrcine.Ali ja uvijek krecem sa tim jer ionako nakon toga dolaze sitnije i sitnije granulacije,doduse mozda si i upravu jer nije to dosad radio,pa zato bolje da krene sa finijim jer ima manje prostora za gresku. ;)
Ugl pametno zboris kao i uvijek ;)

Član
Pa da, bolje mu je sto sitnijim da nebi unistio farove :) malo ce vise drljati i prsti boliti ali bolje i tako da nebi unistio ih. I obavezno ne stedi vodu kad ides vodenim smirglom, uvijek pomalo zalijevaj kad smirglas, nemoj po suhom i sa suhim smirglom smirglati...

Član
ma nemam ja ni alata nikakvog,a i bojim se da ne zajebem sta,ipak bi ja to nekom strucnom dao da odradi,dok to ne uradim vozicu sa dugim svjetlima:D

Član
I ja bi u svog clia II da presmirglam farove ali oni su plasticni da li ce to sta da njima steti da ih necu unistiti sa papirom . . . :icon_question:

Početnik
semie je napisao(la):
I ja bi u svog clia II da presmirglam farove ali oni su plasticni da li ce to sta da njima steti da ih necu unistiti sa papirom . . . :icon_question:
Pa druze plasticni se i poliraju,samo prati postupak koji sam ja objasnio i rs turbo i nema ti fule ;)

Član
evo malo da nam yt za golfa 4
http://www.youtube.com/watch?v=Wo6KnlZnFAw
a sta mu je ovo u ovoj boci sa ovom pumpicom . . .

Član
ma ja, najbolje do komsinice frizerke i od nje posudis bocicu za vodicu :D

samo nekad se far ne moze zavrsit bez polir masine, npr. u mom slucaju... djaba pasta i sve, ali dok se nije masinom preslo, nije bilo to to :icon_smile: