pitanje oko temperature

pitanje oko temperature

Član
jbg kad sam danas citao te neke stvari oko temperature prvo sto sam pomislio jeste da mi je glava mozda od toga pukla bila, da se pregrijao
ali kad sam bolje razmislio skontao sam da mi se ventilator pali kad i treba, tako da...
jbg nadavao sam se dosta para u popravke, pa me sad svaka sitnica kopka jbg;)
al eto ispade dobra tema, eto mnogi clanovi su se ukljucili, neki bi sutra prekosutra otvorili istu temu, ovako mozemo u jednoj da razmijenimo iskustva:cool:

Član
Kad smo već kod iskustava...da ne otvaram novu temu, imam i ja jedan problemčić koji me nervira....
Radi se o tome da mi obrtaji variraju kad postigne radnu temp, dok je hladan sve je OK. Ako neko zna bio bih zahvalan....

Član
Ja ga necu mjenjat dok ima grijanja i dok je na 70-80 kad padne na 50 onda tek :D

melvin je napisao(la):
Kad smo već kod iskustava...da ne otvaram novu temu, imam i ja jedan problemčić koji me nervira....
Radi se o tome da mi obrtaji variraju kad postigne radnu temp, dok je hladan sve je OK. Ako neko zna bio bih zahvalan....

Koliko variraju?

Član
melvin je napisao(la):

ja sam tako imao na golfu problema, isto tako kad se ugrije trokira, variraju obrtaji, jebe mater
problem sa zrakom bio, vukao mi fals zrak, doduse jeste na gumi od grane karburatora, ali pregledaj, mozda je i kod tebe problem sa zrakom

Član
ArminM je napisao(la):
jbg kad sam danas citao te neke stvari oko temperature prvo sto sam pomislio jeste da mi je glava mozda od toga pukla bila, da se pregrijao
Vjerovatno je,glava najcesce pukne kad se pregrije :D

Član
ArminM je napisao(la):
jebi me malo jebi:lol:

:lol: ;)

melvin je napisao(la):
I kod mene na golfu potpuno ista stvar,kako mogu provjeriti vuce li fals zrak negdje :icon_question:

Franki je napisao(la):
Ja ga necu mjenjat dok ima grijanja i dok je na 70-80 kad padne na 50 onda tek :D

ja koliko znam na g3 ti je oko 70 radna temperatura,,, tako da nesam brige;)
KVAR POMOC
e sad interesuje me stat acno moram mijenjati, kvar je sljedeci pokazivac temp motora na instr.satu mi zna sa 90 zalijepiti na nulu,, malo spasti pa se vratiti,, grijanje ima sve normala,, u pitanju je g4,, radna temp je 90 ne id preko ni na punom gasu,,
nikad nije presla 90,,, sta se treba zamjeniti da bi pokazivac bio tacan,, termodavac ili??