pitanje odjave, saobracajne...

pitanje odjave, saobracajne...

Ne znam kako bi nazvao temu, uglavnom imam jedan problem.

Ovog Civica sivog kad sam kupio u 7. mjesecu neregistrovanog, odradio kupoprodajni ugovor, dovezo auto kuci, nakon dvije sedmice opet do Tz doletio da vratim satre tablice i da odjavim auto. Sve pet, vratili mi samo vlasnicku i neko rjesenje, bi mi malo cudno sto mi ne vracaju saobracajnu, al reko ajd, valjda tako treba.

I sad, 3 mjeseca nakon toga hocu da odradim atest, da izvadim motor iz tog Civica i ubacim u svog koji je vec uredno registrovan, al mi traze i saobracajnu od tog drugog sivog Civica. Ja se sjeba, sta cu sad jbt.

Pa je i moje pitanje, jel to tako treba, jel nece bit problema oko trazenja saobracajne nazad, jel je mogu uoste dobit, sutra idem u Tz rano da rijesim to, al ipak da se raspitam ovdje jel to pravilo da kod odjave ostavljaju saobracajnu u MUP-u u gradu u kojem je odjavljen.

rs6

Član
a jbg saobracajna se i treba vratit ako si vrac'o table, nego sta ti pise u rjesenju ??? a imas i vlasnicku ja mislim da bi mog'o odradit atest s tim sto imas ....

Član
pa procitaj sta ti pise na Rjesenju... ako ne odjavis auto mjesec nakon isteka registracije ide 200 KM kazne

Član
Vraca se tebi odjavljena dokumenta tj. saobracajna, zato kad sam ja odjavljivao u BL zbog prevoda na sebe dobijes nazad tu odjavljenu saobracajnu da bi posle mogao da prijavis auto i registrujes sve na sebe u svom gradu,kontas:icon_biggrin: ?

Član
sumnjam ja da su oni poderali saobracajnu ili je bacili kao sto si mi rekao u pm, mislim nema logike, mora da je cuvaju negdje u arhivi za neko porijeklo auta, ono gdje je bio, ko je bio vlasnik, slicne stvari...

Član
ja sam odjavljivao auto u tz i reggo ga u brckom,i dobijem nazad saobracajnu na kojoj puknu pečat na kojem piše odjava za i ime i prezime,i s tom saobracajnom isao u brcko i reggo auto,i uzeli su tu saobracajnu(stara je bila) i reggao auto dobio nove papire na svoje ime i to je to.

zaprvo je rega istekla jos u januaru i ovaj lik, bivsi vlasnik, baksuz nije odjavio auto nikako, nego mu je stajalo do 7. mjeseca iza zgrade, tek onda kad sam ja dosao poslije u Tz smo otisli da vratimo table, platio je mislim 50 km kazne sto nije na vrijeme vratio table. Meni samo dadose vlasnicku i to je to, i to rjesenje u kojem pise sljedece:

52883682.jpg

By erol_brcak at 2011-10-11

80834244.jpg

By erol_brcak at 2011-10-11

ja se bas ne kontam u tu papirologiju ni sekunde

@Emir: Znaci prvo su uzeli saobracajnu, pa si je kasnije isao dignut.

Meni ovaj jedan iz osiguranja i teh. pregleda kod nas rece da bi na osnovu tog rjesenja mogao dobit neko uvjerenje na osnovu kojeg mogu odradit registraciju i dobit novu saobracajnu, samo meni ne treba registracija, nego saobracajna da bi mogo atestirat motor.

znaci nisam jedini, to im je haman taki protokol, pravilo, procedura, aj sad mi je lakse. Sutra palim za Tuzlu cim prije da rjesavam to, hocu bar 2 sedmice da furam poliran falc jebemu i zimu i zimski setap :D

Član
Koliko ja vidim u ovom rjesenju imas sve podatke kao i u saobracajnoj, tako da bi i sa ovim trebalo da mozes odraditi sve kao i sa saobracajnom.

A prvi put cujem da ne vracaju saobracajnu kod odjave auta.

Ja kad sam odjavljivao astru dok se radila, samo podnio zahtjev da odjavljujem auto, oni odradili sve, udarili pecat u saobracajnu da je odjavljeno auto i vratili mi saobracajnu. i Peugeota kad sam razbio, pa odjavljivao isto sve odradjeno.
E sad, to je sve bilo sa onim starim tablicama, kad nije bilo ove vlasnicke knjige, pa je mozda doslo do promjene u proceduri, ali nikako mi to logicno nije.

Član
Ma ovo je o novom, ko ima saobracajnu i vlasnicku uzme ti saobracajnu, a prije je logicno da ce ti vratiti samo saobracajnu jer je u njoj sve bilo ;)

Član
ja sam u julu odjavljivao golfa, i dobio saobracaju nazad, udarili pecat i napsiali da sma table vratio, a u vlasnickom napsiali t to isto

Član
:icon_rolleyes: ***** im nenu meni nisu vratili :icon_mad: :D

i u vlasnickoj isto pisu podaci o autu kao i u saobracajnoj :cool:

Član
kod nas se zavrsi isti dan....isto kao i kod registracije.....odjavis dobijes pecat i to je to.....kod mene je ovaj bijeli odjavljen...imam saobracajnu od vlasnika i to je to..

e sad, posto je tuzla veci grad i ima mnogo vise zahtjeva u toku dana, mozda to zahtjeva i duzu proceduru...

sve u svemu trebao si odavno kontaktirati stanicu policije i vidjeti u cemu je stvar ;)

pa nevjerujem da ce ti oni donijet saobracajnu kuci, i ja sam par puta odjavljivao auta, odneses saobracajnu i opet nekad kasnije kroz dan dva odes po nju dok udare pecat i ostalo.. a sad neznam bas da vlasnicka moze zamjeniti saobracajnu..