Sarajlic je napisao(la):almir_gr je napisao(la):Imam evo tri naloga, u svakom mi pise da imam 8 dana da platim ili ulozim zalbu, ako prihvacam krivicu imam 8 dana za uplatu inace ide 20 KM na kaznu dodatno... Isto tako su mi i saobracajci rekli prilikom urucivanja "cestitki".. Mislim, nemam sta lagati, govorim ono sto sam cuo od drugih i sta je meni licno se desilo.. Jaran isto imao 200 KM kazni, na svakoj se potpisao da se slaze, i kroz godinu kad je placao, bilo mu preko 300 sa tim kamatama po 20 KM..
kako onda ja neki dan platio kazne stare 7 mjeseci ali platio ih u prvobitnom iznosu znaci bez tih 30 km,,mozda ti jaran baca bombe da bi ispo faca
Na osnovu člana 34 stav 1.tačka 11 i član 36. Zakona o prekršajima, novčanu kaznu, iznos štete i troškove dužni ste uplatiti u roku od 8 dana od dana uručenja ovog prekršajnog naloga odnosno obavjestiti ovlašteni organ o prihvatanju novčane kazne (stavljanjem potpisa ispod teksta ''Priznajem odnogornost..''). Novćanu kaznu uplatiti priloženom uplatnicom. Ako u roku od 8 dana od dana uručenja ovog prekršajnog naloga ne platite fiksno utvrđenu kaznu, odnosno ne obavjestite ovlašteni organ o prihvatanju odgovornosti, troškovi naplate u izonosu od 20 KM će biti dodati sumi koju već dugujete u skladu sa članom 37 stav 2. Zakona o prekršajima. Plaćanjem novčane kazne ne možete kasnije odbijati odgovornost ili se žaliti na visinu ili vrstu bilo koje sankcije.
Na osnovu člana 34 stav 1.tačka 11 i član 36. Zakona o prekršajima, novčanu kaznu, iznos štete i troškove dužni ste uplatiti u roku od 8 dana od dana uručenja ovog prekršajnog naloga odnosno obavjestiti ovlašteni organ o prihvatanju novčane kazne (stavljanjem potpisa ispod teksta ''Priznajem odnogornost..''). Novćanu kaznu uplatiti priloženom uplatnicom. Ako u roku od 8 dana od dana uručenja ovog prekršajnog naloga ne platite fiksno utvrđenu kaznu, odnosno ne obavjestite ovlašteni organ o prihvatanju odgovornosti, troškovi naplate u izonosu od 20 KM će biti dodati sumi koju već dugujete u skladu sa članom 37 stav 2. Zakona o prekršajima. Plaćanjem novčane kazne ne možete kasnije odbijati odgovornost ili se žaliti na visinu ili vrstu bilo koje sankcije.
Oggy je napisao(la):Ja identicnu kaznu dobio neki dan, pravo kroz jednosmjernu pred muriju, i 40 km...naravno, trazili cenera na kafu, iz principa nisam dao...
...placam redovno kazne i jos mi nikad nije porasla za tih 20 km...kolko potpisem, toliko i platim uz napomenu: za lijekove potrosili!
ibizasa je napisao(la):Danas mi se desio ekces te mi je karikatura (doslovno) od žene u plavoj odjeći napisala kaznu za prestup odnosno za kretanje vozilom kroz zabranu.
Na licu mjesta sam zaustavljen, napisan nalog - potpisao jer nemam vremena za bilo kakve zalbe i ostala sranja koja ne bi pila vode.
Na nalogu naravno ime, prezime, zanimanje i bla bla bla te iznos od 40 KM.
Uglavnom sve po zakonu, heh.
Zanima me dal' moram platiti tu kaznu isključivo prije registracije s obzirom da se vozilo uopšte ne vodi na meni i u slučaju da kaznu platim tek za recimo 3 mjeseca dal' će postojati neke kamate na tu kaznu ili bilo šta slično.
Nadam se da je pitanje konkretno ako nije samo pitajte.
Molim da odgovaraju samo (SAMO) osobe koje su imale slično ili isto iskustvo ili pak one koje poznaju zakon iz tih oblasti.