Pitanje 5.1 system

Pitanje 5.1 system

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
spajao sam na TV i testirao svih 6 zvucnika , svi su se oglasili , znaci da rade al kad spojim na komp rade samo 2 zvucnika i woofer :icon_rolleyes:

Član
Zato sto ti je samo taj jedan kabl ide u zvucnu a kao sto reko trebala bi 3 biti ....

Tako kako je sad spojeno sto se tice kablova znaci samo taj jedan, mogu svi zvucnici radit ako ima negdje tipka na zvucnicima il na tom DVD playeru za aux znaci slobodan ulazni signal,(dobija signal preko jednog kabla al ima unutra ugrađen procesor zvuka koji sam sevi rasporedjuje koji ton ce svirat na kojem zvucniku sto bi na racunaru radila zcucna kartica) takav sistem je na mojim zvucnicima Genius 5.1 ne znam koji model tacno ...

Nego ajd slikaj ka ti nije mrsko sa prednje i zadnje strane player pa da vidimo sta je u pitanju kak je najlakse spoit ovako samo nagadjanja ...

Munjo, najbolje ti je fino nabaviti ovaj kabl, bananu ukljucis u komp, chincheve u dvd gdje je stereo ulaz, mora ga imati i rijesio si probleme.
Kabl kosta oko 2km, u Sarajevu ima u robotu i na jos xxx mjesta.

PC-857.jpg

taj kabal i imam , to je aux kabal sa 2 izlaza sa jedne strane i jednim sa druge , dva idu u scart , a 1 u komp ????

slikacu i sa prednje i sa zadnje strane DVD pa ako mozete skontati mozte , ako ne , nema veze i ovako je jako dobar zvuk ;)

Pa ukljuci ova dva chinca u stereo input na dvd, mora od zada imati, nemoj preko scarta. Probaj to, a na kompu vrati normalna podesavanja, nista 5.1 output i slicno, stereo output

evo , al nemojte se smijati :D

prvo sve po racunaru provjerim , sve uredu , al samo 2 zvucnika i woofera rade , skontam posto idem preko DVD-a ne treba mi 5.1 zvucna i da nije do toga , uzmem dvd , tako nesto barkam , kad skontam da mi 3 zvucnika skoro nikako nisu ukljucena ( gola zica ide u dvd ) i ja sam samo vrh te zice stavio , dotakao zicu, ona spade , stid me samog sebe , a vec pola godine ja to pokusavam napraviti :D

joj joj joj, a ja rekoh pa sta ne stima, trebalo bi raditi 100% kako si opisao, ali opet :lol::lol::lol:
hajd neka si barem napravio ako ista ;););)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.