Pitanje 5.1 system

Pitanje 5.1 system

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E raja , imam LG kucno kino HT202 model , i prikljucio sam to na komp , znaci preko DVD-a , ali mi rade samo 2 zvucnika i woofer , kako da napravim da rade svi ???

Član
Kako si spojio, mozes li bolje objasniti sta ustvari zelis napraviti, tesko mi je ovako skontati ;)

E ovako , znaci sve zvucnike sam ukljcio u DVD jer sam morao tako , a u DVD sam ukljucio SCART i scart spojio sa racunarom , hocu kad pustim muziku da slusam 5.1 a ne 2.1 sistem , razumijes , samo mi Front Left i Front Right rade i SUB , centralni , i zadnji lijevi i desni ne rade. Et nadam se da si skontao ;)

Član
kao sto Samir napisa spajanje igra ulogu i
moraces otici isto na control panel onda sounds and audio devices ima opcija da se prepravi isto na 5.1

Član
Jesi nastimao na PC-u da radi kao 5.1, meni nekad nije htjelo tako, pa sam namjestao i kao 7.1. Mislim da ti treba ovaj prijelaz, ovako sam ja spojio logitech zvucnike na dvd player.

http://ecx.images-amazon.com/images/I/21uswx0eHJL._SL500_AA280_.jpg

Kad bi jos mogao postaviti sliku kablova iz dvd-a u pc, pomogao bi mi jos vise, jer zaista ima mnogo nacina kako spojiti, a i uredjaji se razlikuju ;)

Član
Samo nastimaj na kompu u control panelu na 5.1 sistem a nije mi jasno kako samo moze preko DVD,npr kod mene su zvucnici od kucnog kina 5.1 i nisam ih spojio preko DVD-a nego direkt na komp preko AUX zelenog kabla ;)

Član
Samire to X 530??? poznat mi taj switch :lol::lol::lol:
A postoje ti 2 opcije do kojih ne radi to je da nisi na compu podesio 5.1 ili do kopcanja

Član
Davor_ je napisao(la):
Samire to X 530??? poznat mi taj switch :lol::lol::lol:
A postoje ti 2 opcije do kojih ne radi to je da nisi na compu podesio 5.1 ili do kopcanja

Jest jest, eno fercera kod mene dvije godine bez problema, jer je Sony-evo kucno kino bilo 600 marki, ovako samo od Sony-a DVD i ovi zvucnici, meni taman za kucnu multimediju :cool:

Član
Nemoj tako X 530 je za mene jos uvjek sasvim dovoljan za potrebe slusanja dok mi se kod X540ke ne svidja rjesenje woofera!

Član
Ja mislim da ti treba i zvucna 5+1.
Znaci bez obiza ako dobro spojis a nemas nju, pustat ce zvuk samo na dva zvucnika.

Ama meni ovo nesto ne stima, gore kaze da je spojio preko SCARTa s racunarom, koliko ulaza audio si spojio na taj kabl, 2 koliko i ima ili jedan.
Moj ti je savjet postediti se muke i kupiti zvucnu 5.1, uzeti chinceve i spojiti to ko covjek. Mozda mozes i chincevima i s tom zvucnom, zavisi kakve ulaze imas na DVD :icon_rolleyes:
Najbolje nakaci sliku DVD odzada, gdje su prikljucci i sliku zvucne, pa da ponudimo kakve kombinacije

Član
Provjeri podrzajel ti ta zvucna na racunaru 5.1 ako da onda nastimaju u opcijama kao sto su ti vec i rekli ..

Dalje jel pojacalo od woofera i zvucnika integrisano u kutiju woofera il je u DVD playeru:icon_question:

Da bi imo 5.1 sa racunara iz zvucne ti idu tri chinch kabla 1. za centralni i woofer, 2.prednje 3.straznja dva zvucnika ....

I provjeri jos player s kojim pustas muziku na racunaru mozda ni on ne podrzaje 5.1 zvuk .al najbolje slikaj da vidimo o cem se radi :icon_smile::cool:

kako cu znati da li mi zvucna podrzava 5.1 sistem ??

u control panelu mi je podeseno na 5.1 a spojio sam , znaci iz scarta ide aux kabal , dva izlaza su ukljucena u scrat a jedan ide u komp , znaci samo jedan prikljucak je u kompu i to onaj umjesto standradnih zvucnika ;)

Član
cekaj kako sam skonto tebi su zvucnici prikopcani na DVD a ne na PC
onda ti na PC nemas sta podesavati jer ti zvucnici rade preko DVD -a , onda idi na TV i uzmi audio opcije sa DVD menu i vidi tamo , a moras paziti isto koje CD-ove pustas , jer ako CD nedaje stereo signal nece ti pozadina ni raditi jer Dolby 5.1 trazi strereo signal da bi ti pozadina radila

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.