Koristite zastareli pregledač. Možda neće pravilno prikazivati ove ili druge veb stranice. Trebali biste nadograditi ili koristiti alternativni pregledač.
Prije 15 dana mijenjao ulje u mjenjacu (sipao 80W90) i evo veceras poce da pisti (zvizdi) u 3. i 4. brzini, ne tako jako, ali dovoljno da se cuje. A salta se odlicno, bez ikakvih problema. Da li su u pitanju sinhroni ili gustina ulja ili...?
trebalo bi 2 litra stati. Ako je stariji od 87. godine, onda sipas u otvor sa strane dok ne pocne izlaziti, ga zavrnes, i dospes jos pola litre kroz otvor za pinjon brzinomjera.
nemas ulja, dospi kroz pinjon slobodno
meni se isto desilo nedavno sa ibizom zvizdao u petoj pa u cetvrtoj i na kraju zaribao, kad ono ja nisam imao kapi ulja, sreca dosuo ulje i proslo sve
Ne bi trebalo da to godiste treba dosipat kroz pinjon. Ali svejedno 2 litra treba stati. Nije dobro ni previse nasuti, stvori se pritisak pa izbije uljne semeringe na poluosovinama.
http://www.brokevw.com/020oil.html
Evo da javim, ustanovio sam da su pistale gume (stavljene Barum Polaris 2) i cim su prestale kise, prestalo pistanje :icon_redface:. Znaci mjenjac je u redu :icon_smile:
Jedva sam odgonetnuo, kad dodajem gas vise pisti, ma razvaljuje. I cim se osusi asfalt, ne cuje se ziv
Zale se ljudi da ta guma zna da pisti.