Član
Da i ovdje podijelim negativno iskustvo sa dotičnim Peugeot servisom. Ide c/p sa peugeotclubbih foruma da ne kucam ponovo:
Na forumu uglavnom raspravljamo o pozitivnim stvarima te dijelimo pozitivna iskustva. Nažalost, ovaj put pišem u negativnom kontekstu, prvenstveno što je dotični doslovno zaslužio, a i kako bih upozorio kolege lavoljuPce te eventualno spriječio moguća neugodna iskustva.
Prije nekih 20ak dana sam bio u Gradačcu u servisu Peugeot-Duraković i konkretno pričao sa vlasnikom servisa Admirom. Taj dan je bio ok, i ne sumnjam u njegovu stručnost. Dogovorili smo da se radi mali servis, zamjena kočionih pločica, zamjena zadnjeg ležaja na točku jer nije bio ok kako on kaže te je bilo potrebno transkodirat jednu diznu. Cijenu mi je obračunao na licu mjesta (samo ću navest da je ležaj 149KM jer je to bitno za nastavak teme
)Ovo se trebalo radit prošli vikend. Kontaktirao sam ga 3 dana prije zakazanog termina i on reče da zovem dan poslije. Zvao ponovo, on me ponovo odbio jer je "na seminaru". Ali je rekao da će ON POZVAT. Naravno, nije pozvao. Zovem dan prije termina, standardna priča kako je zaboravio i opet me odbio jer kako reče "opet ima seminar u SUBOTU". Ali je rekao da može naredni vikend, odnosno ovaj što slijedi. Zovem danas, tražio je VIN broj da provjeri cijene. I ubrzo mi javlja da je sad ležaj 199KM. Najkulturnije sam ga pitao otkud sad to jer smo dogovorili jednu cijenu a sad mi navodi drugu. Njemu se to izgleda nije dopalo pa je napisao "NIŠTA ONDA TO TI ZAVRŠI NEGDJE DRUGO GDJE HOĆEŠ". Već tu vidim s kim imam posla. Kažem mu da nije problem, samo želim da mi se uradi auto (a naravno da sam morao pitat otkud odjednom skuplji 50KM što bi svako pitao). Njegova iduća reakcija je bila klasična vadiona "ležaj sa diskom je 199KM" a do tad mi nije spominjao nikakav disk. Dalje, po nekoj svojoj logici je on zaključio da sam ja težak čovjek i odjendom ne može zamijenit jer "NEMA ALAT"
(ponavljam, nisam ga sigurno ničim uvrijedio niti nešto loše napisao). Bilo je tu još manje rasprave, uglavnom pokušao me malo napravit budalom kako bi me odbio na svoj način da bi na kraju napisao DA NE ŽELI DA TRGA SVOJE ŽIVCE. A izgleda da su mu davno potrgani
Dakle, odgađanje u trajanju od dvije sedmice uz spominjanje nekih seminara neradnim danima, cijena dijela odjednom veća za 50KM od one koju mi je obračnuao i rekao na LICU MJESTA, nepostojanje ni trun razumijevanja te nekog normalnog odnosa na relaciji pružalac usluge - kupac usluge i minimalistički odgovori na SMSove uz vidnu dozu drskosti i nezainteresovanosti. Prekrižen za sva vremena.
Na forumu uglavnom raspravljamo o pozitivnim stvarima te dijelimo pozitivna iskustva. Nažalost, ovaj put pišem u negativnom kontekstu, prvenstveno što je dotični doslovno zaslužio, a i kako bih upozorio kolege lavoljuPce te eventualno spriječio moguća neugodna iskustva.
Prije nekih 20ak dana sam bio u Gradačcu u servisu Peugeot-Duraković i konkretno pričao sa vlasnikom servisa Admirom. Taj dan je bio ok, i ne sumnjam u njegovu stručnost. Dogovorili smo da se radi mali servis, zamjena kočionih pločica, zamjena zadnjeg ležaja na točku jer nije bio ok kako on kaže te je bilo potrebno transkodirat jednu diznu. Cijenu mi je obračunao na licu mjesta (samo ću navest da je ležaj 149KM jer je to bitno za nastavak teme
Dakle, odgađanje u trajanju od dvije sedmice uz spominjanje nekih seminara neradnim danima, cijena dijela odjednom veća za 50KM od one koju mi je obračnuao i rekao na LICU MJESTA, nepostojanje ni trun razumijevanja te nekog normalnog odnosa na relaciji pružalac usluge - kupac usluge i minimalistički odgovori na SMSove uz vidnu dozu drskosti i nezainteresovanosti. Prekrižen za sva vremena.