Peugeot 307 - Ne moze da se upali

Peugeot 307 - Ne moze da se upali

Član
Pozdrav svima, imam peugeot 307 1.6 HDI 2006 godiste. Prije neki dan sam imao cudno iskustvo sa njim. Naime kad sam krenuo na posao, najnormalnije sam ga upalio (inace pali sto kazu na "cvoku"), i zagusio motor, posle cega se ugasio. Kad sam pokusao da ga ponovo upalim, pocelo je da pisti isprekidanim tonom kada pokusavam da "verglam". Izgleda mi kao da alnaser uopste ne startuje motor. Otkacio sam akumulator, te ponovo nakacio, i opet isto.
Isti dan kad sam se vratio sa posla, ponovo sam pokusao da upalim auto, i startalo je bez ikakvih problema, te sam ga vozio par dana i nisam imao probleme sa paljenjem.

Medjutim jutros opet ista stvar...

Par ljudi mi je sugerisalo da alnaser zna da "poludi" i da treba da se "kucne" iz nekog razloga, i posle toga radi opet ko pista :) Ne mogu da vjerujem u ovo. Sta bi po vama mogao biti problem?

Hvala!
 
ako je do anlasera onda su cetkice i bendiks slabi nemoj kucat anlaser ni za zivu glavu kad sjebes magnet u njemu onda se mozes pusit jer ces morat mjenjat citav anlaser otidji do kakvog auto elektricara da ti to sredi i da ti provjeri kontakte i to je to ;)
 
Član
Imas valeo alnaser siguran sam!?
Iz te godine su veoma losi,sigurno je vecina upoznata na vw probleme sa alnaserom.
 
Član
Meni je isto tako pištao, i čudno se ponašao pri verglanju, tj. nije mogao da pokrene motor, i ispostavilo se da je akumulator bio u pitanju. Otiđi negdje da ti to provjere prvo.
 
Član
mara- je napisao(la):
Meni je isto tako pištao, i čudno se ponašao pri verglanju, tj. nije mogao da pokrene motor, i ispostavilo se da je akumulator bio u pitanju. Otiđi negdje da ti to provjere prvo.

Vrlo moguce, jer obicno ima "snage" za prvo paljenje, a posle se ponasa isto kao sto je zimus na onom minusu kad mi je vrisnuo akumulator. Pretpostavljam da ima neku elektronsku blokadu koja uopste ne startuje alnaser u slucaju da je napon na akumulatoru ispod neke granice. Ali cudno mi kako se posle 8 sati (koliko sam na poslu) uspije "dopuniti" i ponovo startati :-/ Mada opet, vruce je, a to prija baterijama u regeneraciji...

U svakom slucaju, odvezao sam ga kod majstora, pa cemo vidjeti sta ce strucno lice reci :)
 
Član
Kaze majstor da je akumulator otisao. Ne znam da li da se radujem sto nije alnaser jer nov akumulator kosta isto :( U glavnom kaze da za auto sa dosta elektronike treba uzeti neki "bolji" od Bosch-a ili Varta-e. Znaci nova misija :)

@Dejan 16v - Hvala na kontaktu za autoelektricara

Hvala svima na pomoci!
 
Član
Dobar EXIDE, ali treba i platiti. Uzmi Topla, nećeš se pokajati. Komšija ga ima već osam godina u dvici, dok je moj stari u trici imao pet godina, ipak jače auto. I ja sam sebi sada stavio Toplu u Puga i za sad zadovoljan. Slobodno uzmi 75 ampera. I sumnjam da alnaser isto košta, bar ne original dio iz ovlaštenog.
 
Član
Uzeo sam Bosch 75Ah, kod ovlastenog zastupnika Unitrade. Kosta 178KM, ali su mi dali neki popust, jer sam ostavio stari, pa me izaslo oko 142KM

Hvala svima jos jednom :123:
 
Top