Peugeot 206

Peugeot 206

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Sestra odlucila da mjenja Corsu, i prvi izbor je Peugeot 206.
Interesuje me vase misljenje o tom autu, posto vidim da dosta clanova vozi taj autic.Prvenstveno me interesuje motor 1,1 1,4 ili 1,9d, posto su hdi skuplji.
Znaci interesuje me cijena velikog i malog servisa (filteri, remenje, ovjes itd),i uopsteno kako ste zadovoljni. Auto ce se iskljucivo voziti gradom osim jednom, dva puta godisnje do mora.

Član
RE: PUG 206-Kupovina

Imace moj gazda jednog HDI 2003 god. bice oko 7.5-8000KM bice tu za nekih 10-15Dana.Boja serpa plava.

Član
RE: PUG 206-Kupovina

haj postavi u oglase kad bude.
a dobro bi mi dosla koja informacija od ljudi koji imaju taj autic.

Član
Nema sta da se razmislja, neka uzme 206:cool:
Nikakvih problema nisam imao do sad, a servis je prejeftin (bar meni, posto mi majstor nabavlja originalne dijelove iz Verana)!

Autic je super. Mene je veliki servis (zupcasti, spaner i vodena pumpa) kostao oko 400KM u AS Dedovicu.

Ostalo:

e7ebmx.jpg

Član
Neka uzme 206-cu odlicno je auto :) da mene pitas uzeo bih 14 odlicno je i za po gradu i za puta duzeg :) al na vama je izbor:cool:

Član
bas sam maloprije pricao sa kolegom koji vozi ovog pezoa. on prezadovoljan.zamjena filtera i ulja u ovlastenom servisu 90 km. mislim da je to extra, tako da nam ostaje da nadjemo ocuvan i servisiran primjerak.

Ulje zna zamijeniti bas svako ko ima dizalicu ili kanal, samo odvrnes cep na karteru, a i filter nije neka mudrolija, samo se odvrne kljucem. 2.5L ide u motor 1.4 55kw, a preporuceno ESSO 10w-40 je 12KM po litri, a filter je 10KM. Zamjena kod obicnog majstora dakle izadje oko 50KM, ne bacaj pare u ovlastenim servisima za obicnu zamjenu ulja, to je prosto ko pasulj.

Član
znam kako fizicki zamjeniti ulje i filtere(mjenjao vise puta u Yugi :) ), ali kako ponistiti servisni interval?
bilo bi extra ako je tako, mada ni u ovlastenom servisu nije neka zara. bivsa djevojka je placala zamjenu ulja i filtera u Seat Ibizi vise od 250 km u ASI , tako da ovo dodje pravo povoljno.

Servisni interval je nastiman i onako na 25.000km, a ulje se mijenja na 10.000. A ja sam sebi to ponistim, ima u knjizici pise, das kontakt, drzis 10 sekundi tipku brojcanika, i ponisteno. Za 10 sekundi posao :)

Da se razumijemo, ja sijalicu od fara mijenjam u servisu, jer bojim se da sta ne polomim, i sve ostalo, ali ulje brate ne moras tamo, duplo skuplje.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.