Ovaj moj Pežo je stvarno dobro očuvan. Trenutno sam na 105.000. Redovno su rađeni servisi, ja u njega nisam uložio marke već 8 mjeseci. Moj problem je što sam vozio Audi 100 CS benzinac, imao plin i nikad nisam ni mjerio potrošnju jer mi nije bila bitna.
Sada kada mjerim sa ovim autom, vidim da je potrošnja mnogo veća nego što se zaista priča, pogotovo kod automobila koji su stariji od 7-8 godina. Moj prijatelj vozi 308-cu dizel, čini mi se 2013-14 godište sa onom tehnologijom gašenja na semaforu i on po gradu ne potroši više od 6 litara. Kod njega fabrika kaže da auto po gradu troši 4,2 l, dok je kod mene 8,2 l. Ja još vozim kratke relacije do 1 km i to je to, potroši se 10 l, a po zimi na minusima izađe vjerovatno na 12 l.
Sada sam na otvorenom trošio 5,2 sa klimom, što znači da bi kombinovano išao 7-8 litara. Već sam napisao negdje da sam postavio pitanja ljudima na OLX koji voze isti Pežo i da mi niko nije rekao da mu troši preko 6 litara u gradu, a fabrika kaže 8,2! Mislim stvarno ljudi lažu i pretjeruju. U mojim uslovima vožnje bi stariji dizeli trošili 8-9 litara, tako da bi taj novac što dajem za gorivo izletao za amortizaciju... a i udobrnost Punta, Pola i ostalih, mislim da je mnogo lošija od Pežoove...