Peugeot 1.4B Trese

Peugeot 1.4B Trese

Član
Nemoj da iskljucujes disk tako lako, moj savet je da probas sa drugim. Evo ti moj primer, kupim nove diskove i nesto lupa i trese kad ga brzo vozim. Ja kod majstora on kao kriv ti je disk, reko kako kad je nov kaze ma 100%, obradim ga. Prodje neko vreme opet isto, kaze kriva ti je glavcina, zamenim lezaj i obradim je...Posle nekog vremena isto, kaze poluosovina...zamenim je. Posle nekog vremena opet isto, zamenim zeger u menjacu. Posle opet isto, kupim novu glavcinu i lezaj i opet isto. Promenim majstora on kaze kriv je disk obradi ga kod nekog cice i taj auto vise nikad nije imao problema. Znaci upucao sam 300e samo zato sto je disk fabricki bio kriv i sto taj majstor nije znao da ga obradi...

Član
Ma neznam nemas vise majstora , samo nagađuje te je mjenjac te poluosovina te gume te nemam vise para na bacanje reko sam vozit cu ga dok se nesto ne saspe kad se saspe odem vidim mjenjam ;)

BHT Ovisnik
jesi provjerio ovo sto je mara naveo ? mislim jel isti problem

http://www.bhtuning.com/informacija-za-ostale-peugeot-206-trese-se-mjenjac-t-58881.html

Član
Ma podigni ga nekako sam. Zavrti točak i vidićeš da li se ljulja nosač. Kod mene se baš dobro treslo, isto kao da čekićem udariš u nosač. To pogledaj na desnom točku, kod lijevog nije isto, mada ne mora značiti da na lijevom nije problem. Ne razumijem se puno, ali na desnoj strani ima unutrašnji i vanjski kinetički, a na lijevoj strani valjda samo unutrašnji. Na tvom mjestu ne bi čekao da se nešto saspe, ako ti trese, sav auto trpi, meni je zbog ovog otišao nosač, ko zna šta je još moglo vremenom.

Član
A neznam svi nosaci su mi ok mjenjao sam poluosovinu lijevu u desnoj mi nije bilo lufta ,.....tako da neznaju ni oni ni ja do cega je , navodno govore sada da je do mjenjaca :S

Član
P za mjenjac bi trebo bit laksi bar najmjanje 400-500 km al to mi nepada napamet ako bude do njega , imam vec drugi plan ako bude do mjenjaca,ali cisto sumnjam da je do njega ako je normalno saltanje i ostalo ...

Član
Ne vjerujem da je do njega, prije bi bio set kvacila ili zamajac da je nesto puklo pa da nije vise u balansu ali bar zaskripilo i sl. Tako isto da je do mjenjaca morao bi skripiti ili hrzati ili bar imati neki zvuk ili sto kazes nebi saltao normalno...