Peugeot 1.4B Trese

Peugeot 1.4B Trese

Član
Svi znate za mog puga od neki dan se nesto cudno događa.....Danas sam isao mjenjati stabilizatore posto su otisli ali nije opet bilo do njih... Problem je sto auto do 70 km/h ne trese,cim ide brze trese mi prednji kraj trese se malo mjenjac sve osjetim pod nogama...Zna li netko u cemu bi mogo biti problem...ali pogotovo kada volanam na lijevu stranu... Auto dizano na dizalicu vise puta provjeravano cak i kupovo poluosovinu i opet ista stvar i sada mi govore da nije do mjenjaca ... Samo nagadaju neznam vise kome da odvezem auto

Član
sta ti je s gumama felgama s dioskovima mozda blokiraju cilindri naprijed a kriv disk :icon_confused:

Član
jesil provjerio da nije do guma to ti je naj jednostavnije pozajmi od nekog gume i probaj;)

Član
Tako je slično bilo kod mene, vozio na zimskim gumama sve super, kad sam stavio ljetne koje su istrošene i mogu jednu sezonu, počelo je trest od 90.Ne znam je li kod tebe radi toga ili....

Član
Jel trese bez obzira na obrtaje? Dali divljas sa gasom ili vozis lagano? I jel se samo desava poslije 70 a ispod sve ok?
Ako trese tek na vecim brzinama (preko 80) a ispod sve normala, nisu gume dobro balansirane ili felge nepravilno stegnute pa nepravilno legle. Meni bilo kad su postavili nove zimske gume i nazad mi treslo poslije 80kmh (ispod 80 sve ok) i ja otisao kod njih i opet balansirali i sve ok onda bilo.

Član
Jooj ljudi moji stavljo sam druge felge opet sve isto .... Bez obzira na obrtaje on trese najvise se osjeti kada ulazim u krivinu lijeva strana osjecam pod nogama... i mjenjac se malo trese A gume su balansirane nije itko nista diro nisu mogle same od sebe a felge su org od njeg tako da nemoze da nije dobro sjele il tako il nikako.....
Deyo nemam amorte , gewinde su ,al su ispravne nove su tj sve 4

Član
Pogledaj moj slučaj ovdje:

http://www.bhtuning.com/informacija-za-ostale-peugeot-206-trese-se-mjenjac-t-58881.html

Pozdrav.

Član
Ako je tako kad ulazis u krivinu onda ti je neki nosac motora ili mjenjaca otisao i kad udjes u krivinu nasloni se tu gdje je otisao nosac i prenosi vibracije na sasiju... Tako je meni bilo kad je otisao nosac motora po ravnom sam osjetio blage vibracije a i kad udjem u lijevu krivinu osjetim kroz citavu sasiju vibracije i pod nogama ali ja sam to osjetio i na malim brzinama kroz grad. Pregledaj sve nosace, pajser u ruke i polako jedan po jedan i znaces

kolega pogledaj oprugu u kinetickom, i mene je bila puknuta na jednoj strani... koliko sam skontao ona drzi poluosovinu napregnutu prema vani, i tresao mi je mjenjac dok je nisam zamjenio..:icon_smile: