Passat b5.5 problemi

Passat b5.5 problemi

Član
Passat 1.9TDI 96kw 130hp
262k predjeni
2004

Pozdrav
Imam pitanje u vezi svjetala dosta su slabe i obicne su sijalice sad ne znam jel on imao xenon fabricki kako šta ko zna neka napise..
I zanima me još posuda od antifriza mi je crna nije skroz al ima fleka do cega je to auto vozi bez problema samo kad se upali dimi bjelo nekad stane nekad dimi cjele vrjeme .. Palila mi se lampica za ESP na diagnostiki pokazalo senzor stope kuta i kvar kruga i sad te lampice nema nekad dodje.. Dal to treba menjat il sta vise moze otic i kad se upali ESP i gori dali meni stabilnost radi dobro jer sam jednom uso u krivinu po mokrom i zadnji dio izgubio kontrolu667666676766768
 
Član
Nije imao fabrički xenon, fabrički su dolazile obične halogene sijalice. Vremenom izgori sočivo od toplote sijalice pa zbog toga slabije svijetli.
 
Član
Većinom se kupe zamjenski kineski farovi jer je teško naći orginal u dobrom stanju. Može se naći, ali su rijetki i teško je naći u dobrom stanju da nije izgorjelo. Ne znam da li postoji reparacija ili zamjena samo sočiva unutar fara. Možda se može ugraditi bixenon sočivo umjesto tog fabričkog, nisam još vidio takvu situaciju, ali mi ne izgleda nemoguće za napraviti.
 
da li ti se pali samo ESP ili nekad i ABS, meni su se te dvije lampice palile povremeno na istom passatu, ABS senzor je bio u pitanju zamijenjen prije pola godine, radi sve prefektno.
 
Top