Passat 3- problem sa klimom!

Passat 3- problem sa klimom!

Imam problem, klima nece da mi se pali, provjerio sam sve osigurace i svi su ispravni. Klima je nedavno napunjena, tako da mislim da to nije problem, do cega bi moglo biti ?

Član
Jel dobijaš struju na kompesoru?
Ako dobijaš struju onda je onda je kvačilo klime otišlo ili sam kompresor.
Ako ne dobijaš struju a kad direkt spojiš kompresor radi , onda može biti masa stvari , presostat , začepljen kondenzator i sl. a isto ti može biti ako u auto ide R12 plin (u Passata B3 bi trebao ići) a sipao si R134 , moguće da imaš prevelik pritisak...
Odvezi nekom ko se bavi autoklimama

Jel dobijaš struju na kompesoru?
Ako dobijaš struju onda je onda je kvačilo klime otišlo ili sam kompresor.
Ako ne dobijaš struju a kad direkt spojiš kompresor radi , onda može biti masa stvari , presostat , začepljen kondenzator i sl. a isto ti može biti ako u auto ide R12 plin (u Passata B3 bi trebao ići) a sipao si R134 , moguće da imaš prevelik pritisak...
Odvezi nekom ko se bavi autoklimama
Nedavno kad sam stajao na semaforima sam cuo cudan zvuk, kao ono huci ali bas jako, i cim sam malo gasa dodao prestalo je, i u voznji se ne cuje, samo ponekad kada auto radi u mjestu a klima upaljena, pretpostavljam da je kompresor :S

Član
pozz drustvo. imam jedan problem sa klimom. naime jucer sam prvi put ove godine upalio klimu ali nista, jednostavno ne puse hladno. proslo ljeto sam zamjenio hladnjak klime i napunio je i radila je normalno ali jucer nista. gledao sam pod haubom i nigdje se ne vidi da je iscurila. dok uhvatim vremena svakako cu kod majstora ali eto ako neko zna sta bi moglo biti... auto je seat leon 2008 god.

Član
Isto kod mene na skodi bio slucaj... kvacilo kompresora... cini mi se da je bilo 240KM

Skickat från min iPhone med Tapatalk

pozz drustvo. imam jedan problem sa klimom. naime jucer sam prvi put ove godine upalio klimu ali nista, jednostavno ne puse hladno. proslo ljeto sam zamjenio hladnjak klime i napunio je i radila je normalno ali jucer nista. gledao sam pod haubom i nigdje se ne vidi da je iscurila. dok uhvatim vremena svakako cu kod majstora ali eto ako neko zna sta bi moglo biti... auto je seat leon 2008 god.

1 Provjeri osigurace
2 provjera ukljicivanja kompresora na stekeru vidi dolazil struja
3 odvrni cep na cijevi gdje se puni klima stisni ventil ako jako šišne imas gasa u sistemu
4 jel digitalna klima tj. Ono slicno ko kod pasata 6 il golfova 5
5 ako vanjsku temp pokazuje na bordu vecu od 20 stepeni stavi klimu na low na najjace puhanje i tipku econ stisni da ne svijetli tada je klima upaljena
Ako od ovoga bude sve ok skopcaj na dijagnostiku moze te zezat senzor pritiska a nije na odmet i sam da ti nije strado i ventil ma kompresoru klime jer to im je boljka ;)

Član
danas isao kod majstora za klimu, u glavnom problem je bio u nekoj lameli na remenici od kompresora klime. Inace to je kao mana na ovim autima. Cijena popravke i ponovnog punjenja je 194 KM, pa eto ako neko ima slican problem da zna koliko ce ga kostati