Passat 1. TDI 81 kw automatik savjert

Passat 1. TDI 81 kw automatik savjert

Član
Ovako planiram kupiti navedenog passata 1.9 TDI 81 kw automatik 1998 godiste pa me zanima pouzdanost automatik mjenjaca, u motor ne sumnjam citao sam komentare nadam se da je izdrzljiv...presao je 290000 km uredno izgleda. Vozio sam ga nema greske kod promjene brzina, kick down radi.... Zanima me jel iko imao iskustva sa ovakvim modelom i koja je potrosnja, mislim da ipak malo vise trosi zbog mjenjaca...

Član
jbg ima puno kilometara za automat pogotovo ako nije odrzavan kako treba
uglavnom provozaj vidi kako se ponasa mjenjac kako salta dal trza bilo kakve nepravilnosti
jer ti je automatik jako skup i za popravak a pogotovo zamjenu . . . .

Član
Kod mene je benzin sa tiptronicom ,260 hiljada presao,hvala Bogu radi ko sat. Mjenjac jeste osjetljiviji dosta za razliku od manuelca i ne trpi nikakvu mahnitu voznju.Za jednog savjesnog i prosjecnog vozaca super stvar. Pregledaj ga ima li kakvih negativnih pojava trzanja,brundanja,jel proklizava,kako se ponasa u brdu itd. Nakon kupovine nemoj zaliti uraditi mu servis zamjena ulja,filtera itd(pricam o mjenjacu) i to ako mozes u ovlastenom nekom servisu...I onda sjedi i :123:

Nemoj da te brine mjenjac jer rekao si da je klasicni automatik,nije tiptronic. Uzimaj slobodno.

Sretno sa kupovinom

Član
A legendo sto ti nisi pogledo mog pasata sto prodajem..pik profil dzenan00

http://www.pik.ba/artikal/4634799/vw-passat-1-9-tdi-66kw/

Član
Dzeniii je napisao(la):
A legendo sto ti nisi pogledo mog pasata sto prodajem..pik profil dzenan00

http://www.pik.ba/artikal/4634799/vw-passat-1-9-tdi-66kw/

Javio sam ti se na PiK...

Lexillium je napisao(la):
Kod mene je benzin sa tiptronicom ,260 hiljada presao,hvala Bogu radi ko sat. Mjenjac jeste osjetljiviji dosta za razliku od manuelca i ne trpi nikakvu mahnitu voznju.Za jednog savjesnog i prosjecnog vozaca super stvar. Pregledaj ga ima li kakvih negativnih pojava trzanja,brundanja,jel proklizava,kako se ponasa u brdu itd. Nakon kupovine nemoj zaliti uraditi mu servis zamjena ulja,filtera itd(pricam o mjenjacu) i to ako mozes u ovlastenom nekom servisu...I onda sjedi i :123:

Nemoj da te brine mjenjac jer rekao si da je klasicni automatik,nije tiptronic. Uzimaj slobodno.

Sretno sa kupovinom
Ma gledao sam ne proklizuje kad ga stisnes do kraja...sta kazete koja je potrosnja?

Član
ma zajebi potrosnju,imao sam ja audija a3 66 kw automatik 97 godiste,trosio kao upaljac,prezadovoljan sam bio potrosnjom,gledaj samo jel sve uredu sa mjenjacem i motorom,sretno:cool:

Član
Imam isto, samo je kod mene Golf3.
Mjenjac sam neki dan zamjenio isti automatik nisam htio manualni.

Bilo bi dobro i da vidis sta kaze dijagnostika mjenjaca, imali li neku gresku itd.
automatik je najbolje testirati kada se zagrije uzbrdo i sl. dali ima gubitke u prebacivanju prazan hod.

Član
Ma to ti je macak u vreci... eto covjek je presao 260 hiljada a mom drugu crko nije ni 100 hiljda preslo auto (tri ruke voze auto) hajde sad znaj jel taj mjenac ikad radjen, jel odrzavan, koliko je ljudi vozilo to auto??? sve to igra ulogu, zavisi kako ces ga ti voziti....

Član
Naravno kao sto rece kolega iznad,to moze biti macak u vreci,ali i ne mora.Sve hoce svoje odrzavanje.Moze nekome i na 50 hiljada da sve to vrisne ko je divljak i ko drka mjenjac. Ali kao sto rekoh,to je klasicni automatik,nije tiptornic i nista njegovo odrzavanje nije skuplje od manuelnog,vjeruj mi.Tu je to negdje.Sto se tice potrosnje kod mene je 1,5 litara veca nego kod manuelnog,ali sve ima svoje mane i prednosti.Istestiraj ga,uradi mu servis i ne brini.Ali naravno pod uslovom ne sad da mu dusu vadis,jer da je ne znam ti kakav,mora negdje vrisnuti:icon_smile: