pasat 1998

pasat 1998

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Polovan auto prije svega prodaje starost modela, godiste, kilometraza, broj vlasnika pa tek onda onda oprema.
Postavljanje svega sto si nabrojao je teoretski moguce, ali je prakticno vrlo tesko i skupo. Neko je napisao da bi morao promjeniti haubu, karambolku, masku i prednje blatobrane da bi montirao prednje farove, a uz to idu i oba vezna lima, sina branika, a nazad bi morao prepravljati zadnje blatobrane da uklopis stop svjetla (nisu isti oblik) i poklopac gepeka.

Reci tati da sebi kupi FORD MONDEA ST verziju...ili neku
obicnu,em sto je udoban,pun opreme,a i lijep je,a i ustedit ce koju
hiljadarku za opremanje auta...

:cool:

Član
A zašto baš mora izgledat ko onaj noviji?? Razlika je ionako samo u izgledu, nema smisla prikazivat ga novijeg nego što je ako je već i sad bolji od većine novijih na prodaju...
Samo mu nabaci na ljeto alu felge 215/55/R16 i neće bit ni pregrub a opet će izgledat dovoljno dobro,, ak baš hoćeš i spuštanje dobro izgleda na passatu al ja nebi..

care to sto tvoj stari misli uradit jeste izvodljivo,samo je pitanje kolko je on spreman iskesiti gengela,jer ako hoce profesinalno radit onda to i kosta masno,tako da se ne isplati po mom misljenju to radit,bolje uzeti odma 3BG liniju,a sto se tice unutrasnjosti blacky-druze kod tebe je highline verzija zato je tako opremljen isti slucaj ko i kod mene,a usporedio si 3BG sa trendline verzijom,i normalno ,da rechu nasi bolje i bogatije izgledaju iznutra,zato care kazi ocu neka uzme 3BG highline verziju i proci ce jeftinije nego da prepravlja nesta tamo vamo, i bice veoma zadovoljan,a ako te interesuje kako se te transformacije rade otidji na http://www.passatonline.de/facelift.htm i vidjeces kako je lik uradio fecelift od 3B na 3BG,jst da je karavan verzija

evo jos jedan prijedlog za starog,ako hoce da izmijeni front sa orginalnim audi A5 svjetlima perfektno odradjen projekt evo link http://www.passat3b.de/phpBB2/viewtopic.php?t=75078&highlight=umbau+++3bg

:icon_exclaim:

Član
e vako mozel mi neko sve nabrojat sta moram pokupovat auto 1999 god 2.5 V 6 pogon na sva 4 klima digitalna koza 4 el pod ma ima svu mogucu opremu a zanima me tacno sve molim vas da mi to neko nabroji

farre je napisao(la):
e vako mozel mi neko sve nabrojat sta moram pokupovat auto 1999 god 2.5 V 6 pogon na sva 4 klima digitalna koza 4 el pod ma ima svu mogucu opremu a zanima me tacno sve molim vas da mi to neko nabroji

nerazumjem druze sta mislispod tim...sta planiras?

Član
NE TO RADITI !
Ne isplati se to raditi ni sa jednog aspekta.
Niko od nas tacno ne zna sta tacno treba promijeniti osim onoga sto se vidi golim okom tako da bi vjerovatno trebao otici kod majstora i raspitati se,te ce te majstor odgovoriti onda.Za taj poduhvat treba sigurno preko 1000 E,a i da imas neogranicen izvor novca pitanje je sta bi dobio sa tim ulaganjima

Član
black_devil je napisao(la):
farre je napisao(la):

pa mislim sve naprjed da mi izgleda ko novija tipa a i nazad isto

Schumi je napisao(la):
NE TO RADITI !
Niko od nas tacno ne zna sta tacno treba promijeniti osim onoga sto se vidi golim okom tako da bi vjerovatno trebao otici kod majstora i raspitati se,te ce te majstor odgovoriti onda.Za taj poduhvat treba sigurno preko 1000 E,a i da imas neogranicen izvor novca pitanje je sta bi dobio sa tim ulaganjima

nije bitno pasa ako ga uzmem za ove pare kolko kontam nece mi nista smetat pa 1500 km dacu ak treba

farre je napisao(la):
farre je napisao(la):

Schumi je napisao(la):
NE TO RADITI !

nije bitno pasa ako ga uzmem za ove pare kolko kontam nece mi nista smetat pa 1500 km dacu ak treba

Ako mislis to raditi sa novim dijelovima 1500 KM ce ti pokriti otprilike prednju karambolku sa farbanjem i jedan, mozda oba fara, a gdje su tu skupi dijelovi i radovi (vezni limovi, hauba, blatobrani, maska, lairanje komplet prednje i zadnjeg dijela sa uspricavanjem na obje strane auta, mada bi se u tom slucaju cijeli auto treba lakirati, a to je samo nekih 1000 EUR, zadnja svjetla, prepravka zadnjeg dijela). Troskovi prepravke u noviji model ce te kostati koliko i troskovi popravka novog modela jer sve moras da mijenjas. Ako budes radio zamjenskim ili polovnim dijelovima mislim da neces dobiti pravi rezultat jer ce biti tesko sve to upasovati itd. Ja bih za to planirao jedno 3000 EUR.

Član
goran16v je napisao(la):
farre je napisao(la):
farre je napisao(la):

Schumi je napisao(la):
NE TO RADITI !

Ako mislis to raditi sa novim dijelovima 1500 KM ce ti pokriti otprilike prednju karambolku sa farbanjem i jedan, mozda oba fara, a gdje su tu skupi dijelovi i radovi (vezni limovi, hauba, blatobrani, maska, lairanje komplet prednje i zadnjeg dijela sa uspricavanjem na obje strane auta, mada bi se u tom slucaju cijeli auto treba lakirati, a to je samo nekih 1000 EUR, zadnja svjetla, prepravka zadnjeg dijela). Troskovi prepravke u noviji model ce te kostati koliko i troskovi popravka novog modela jer sve moras da mijenjas. Ako budes radio zamjenskim ili polovnim dijelovima mislim da neces dobiti pravi rezultat jer ce biti tesko sve to upasovati itd. Ja bih za to planirao jedno 3000 EUR.

ti bi planiro jesil mozda informiran o cijeni djelova za tu tipu pasata
ja mislim da treba farovi hauba maska karambolka sina prsa blatobrani zadnji blatobrani i stopke i farbanje svega toga i to ti je to

daj mani se toga bolann,ni 2000km ti nemoze biti..u to sam uvjeren..onda radje uzmi ovog 3BG..a ne sad izvoditi nestooo..

ne razumijem sta je bit toga sto planiras, zasto bi to uopste radio, samo trosak prevelik, bolje ti je fino sredi ga ovako kao sto je kod black devil-a, jos kakav dobar izduv i chip, to je ono sto bi ja uradio...

farre je napisao(la):
goran16v je napisao(la):
farre je napisao(la):
farre je napisao(la):

Schumi je napisao(la):
NE TO RADITI !

ti bi planiro jesil mozda informiran o cijeni djelova za tu tipu pasata
ja mislim da treba farovi hauba maska karambolka sina prsa blatobrani zadnji blatobrani i stopke i farbanje svega toga i to ti je to

Nedavno sam bio upleten u naplatu stete na takvom autu, sve naprijed promjenjeno original dijelovima, sa hladnjakom klime, plasticnim unutrasnjim blatobranima, itd itd, auirbagovi nisu bili ispucani (auto bio parkiran kad lik udario, steta nije bila velika, ali posto je osiguranje placalo si osteceni dijelvi su se mijenali) pa je racun dosao 7400 KM i to bez zadnjeg dijela... Sto se konkretnih cijena tice, poslije takvog zahvata bi se trebao lakirati cijeli auto (jer bi u protivnom ostao nelakiran samo krov, ako neces da ti se primjeti razlika), a samo ti je to 2000 KM ako hoces da ispadne kako treba.

Član
već su svi rekli da će to puno koštati,a i kad bi sve uradio
kad bi nekad prodavao auto neko će skužiti da je taj passat prepravljan,
može čak pomisliti da ja auto imalo udes pa da je prepravljno...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.