papucica kvacila

papucica kvacila

Član
kako nisam vozio auto par dana , 3-4 dana tokom ovih praznika, posle prve voznje desi se da papucica promjeni tvrdocu, nekako malo otvrdne pri jednom pritisku, sledeci pritisak opet sve uredu.
kvacilo normalno odvaja, inace se ponasa kao kod novog auta, mekana papucica, ne mjenja nikakav zvuk prilikom pritiska papucice, ne treska kada se krece, ne propada papucica, jedino priliko voznje mozda svakih 30 put kada stisnem kvacilo papucica malo otvrde (samo pri jedanom pritisaku).

da nije nesto zaledilo, neki cilindar popustio
54.gif


u pitanju je passat b6, 1.9 tdi, 2007 godina.
 
Član
Provjeri ulje za kočnice, na kakvom je nivou, njemu je kvačilo hidraulično. Pogotovu ako nisi nikad mijenjao, to ulje je higroskopno-kupi vlagu, vodu, kad je hladno moze i da ledi i pravi čepove pa da se tako nešto dešava, to je standardna stvar. Generalno, istog Passata imam, ispatio sam se sa cilindrima i skoro svi imaju kad tad problemčić oko toga tako i da na to obrati pažnju.
 
Član
ozraceno, ulje je pustano i iz kocnica i iz kvacila. otvoren nipl da u bocicu za ulje dolijevano novo, posle ozraceno.
oko 1.2 litre ulja potroseno.
 
Član
majstor sumnja da se nesto desilo sa korpom, kaze mozda neko pero na korpi puklo ili se iskrivilo.
jedino rijesenje skidanje mjenjaca, mada to mi se nikako ne radi.
ako bi mjenjao set kvacila to bi radio bez zamjene zamajca, on je uredu, nista ne lupka ne mjenja zvukove, mada kvacil ekstra radi ali simptomi sa pristiskom papucice ostaju.
 
Član
Moze bit da je druk lezaj nekim razlogom spao sa svoje papuce sad ga drzi samo vodilica i okrece sa na njoj
 
Poslednja izmena:
Top