Pagani Zonda Tricolore - last one

Pagani Zonda Tricolore - last one

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

MTR

Član
Pagani jedan je od najeskluzivnijih proizvođača automobila na svijetu, a proslavila se s modelom Zonda koji je u posljednjih 11 godina proizveden u samo oko 120 primjeraka. Zondi se bliži kraj, jer Horacio Pagani najavio je potpuno novi model C9, tako da završava jedan lijepi dio automobilske povijesti.

<a href="http://s958.photobucket.com/albums/ae66/MTRzenica/superpile/?action=view&current=pagani-zonda-tricolore-02.jpg" target="_blank"><img src="http://i958.photobucket.com/albums/ae66/MTRzenica/superpile/pagani-zonda-tricolore-02.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>

Ipak, jedan od oproštajnih primjeraka Zonde bit će Zonda Tricolore, napravljen u čast 50. obljetnice Frecce Tricolori, akrobatskog tima talijanske avijacije. Zonda Tricolore imat će posebno mjesto na Paganijevom štandu u Ženevi, a poslije sajma vjerojatno će se brzo naći u garaži nekog superbogatog kolekcionara, koji će za nju platiti 1,3 milijuna eura. Bit će to jedini primjerak koji će biti proizveden u Paganijevoj manufakturi.

<a href="http://s958.photobucket.com/albums/ae66/MTRzenica/superpile/?action=view&current=pagani-zonda-tricolore-03.jpg" target="_blank"><img src="http://i958.photobucket.com/albums/ae66/MTRzenica/superpile/pagani-zonda-tricolore-03.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>

Automobil je napravljen na bazi Zonde Cinque, s nekim sitnim izmjenama (LED svjetla, usisnici za zrak), a posebnosti su mu plava boja i traka s talijanskom trobojnicom na prednjem dijelu. Vrijedi podsjetiti i na tehničke podatke i performanse Paganijevog superautomobila. Iz Mercedesovog V12 motora koji je prošao AMG-ovu doradu izlazi 678 divljih konja, a 1210 kilograma težak automobil s karoserijom od karbona i titana do 100 km/h tjera za 3,4 sekunde, a do 200 km/h dolazi za 9,6 sekundi.

<a href="http://s958.photobucket.com/albums/ae66/MTRzenica/superpile/?action=view&current=pagani-zonda-tricolore-04.jpg" target="_blank"><img src="http://i958.photobucket.com/albums/ae66/MTRzenica/superpile/pagani-zonda-tricolore-04.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>

Još je impresivnije da se s iste te brzine do nule zaustavlja za 4,3 sekunde, uz pomoć Brembovih karbon-keramičkih kočnica, s diskovima promjera 380 mm. Kotači na kojima su Pirellijeve PZero gume naprijed su dimenzija 255/35R19, a straga 335/30R20.

<a href="http://s958.photobucket.com/albums/ae66/MTRzenica/superpile/?action=view&current=pagani-zonda-tricolore-05.jpg" target="_blank"><img src="http://i958.photobucket.com/albums/ae66/MTRzenica/superpile/pagani-zonda-tricolore-05.jpg" border="0" alt="Photobucket"></a>
 
Član
veoma impresivno!:icon_eek::icon_eek::icon_eek::icon_eek: brzo, lijepo i nedostižno za NORMALNE ljude... tako da, samo DREAM:icon_cry::icon_cry::icon_cry::cool:
 
Član
zlajaaa je napisao(la):
veoma impresivno!:icon_eek::icon_eek::icon_eek::icon_eek: brzo, lijepo i nedostižno za NORMALNE ljude... tako da, samo DREAM:icon_cry::icon_cry::icon_cry::cool:

Pusti snovi :icon_biggrin:
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top