Vernes_AMG je napisao(la):
zar stvarno mislis da inzinjeri koji rade u Mercedesu nemaju dovoljno znanja da naprave supercar , pa pogledaj CLK GTR covjece , malo se informisi o tom autu ,
to je njegov brzinomjer
Haj dobro,da ti sad nesto kazem o tom famoznom CLK GTR,taj se auto pokvario na jednom testiranju,ne mrem se sjetiti kad i gdje,ali citao sam u EVO-u o tome,ako bas hoces mogu se zadat pa prorovit onih 40-ak brojeva
I drugo nemoj mi njega trpat medju serijska auta,taj je auto prvobitno napravljen za gt sampinoat a onih 20-25 drumskih primjeraka su napravljeni samo radi homologacije i skoro pa su identicni trkacim verzijama.Dakle nije to serijsko auto,kao sto je recimo Ferra Enzo ili ovaj Pagani. (Eto dovoljno je reko MTR sa ovim Dunlopkama koje se ne smiju vozit po mokrom,dakle ocito je da fabricki dolazi sa slick-ovima,a slickovi su samo za trkaca auta)
I ne kazem da Meca ne zna napravit brz auto,ali eto onda se mozda samo prave vazni pa nece da naprave

(yeah right)
EDIT: Al eto,priznat cu ti prelijep je taj GTR (CLK)
I jos jedan edit: Nisam ni vidio da si postavio link na te cukice od CLK-a,iako mi je to presmijesno,jebes cukice,al evo nasao sam nesto zanimljivo.
Mclaren F1 ,u isto vrijeme su otprilike napravljeni,samo sto je ovo ipak serijski auto.
I plus jos nesto,upravo ovaj F1 ima bolja ubrzanja od tog CLK ( za stazu ne znamo nit cemo ikad znat s obzirom da se CLK ne vodi kao drumsko auto i zato ga nema nigdje na ljestvicama najbrzih krugova)
I da,ovo sve gore napisano se ne odnosi na pravu trkacu verziju,samo da napomenem.

Eh eto !