Pada napon ili sta vec?

Pada napon ili sta vec?

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Evo ga ljudovi imam jedno pitanje...Dakle imam u gepeku 2x 307-ice i Hu sony 620u,te pojacalo...I sada recimo kad mi je ugaseno auto, i kada ocu slusat mjuzu na recimo nekih 12-13 volumena mi se cd ugasi,tj ono kao treperi i ugasi se, kao da nema struje u aku, (aku je topla 70Ah pod garancijom) a u voznji normalno...Tj neki dan kada sam se vozao cijeli dan, i mjuza je svirala i uvece mi se desilo da su mi svijetla pocela treperiti na niskim obrtajima...Pa me zanima jel to mozda zbog toga sto sam preopteretio cd, a ostavio tvornicku napojnu zicu onu tanku, pa nema dovoljno struje da gura 4x zvucnika spojena na cd... Ili...

Član
il je akku slab (nemora znacit da je losh, mozda jednostavno slab za takvog sistema), il je slaba instalacija, u svakom slucaju fabricku pocupaj i provuci deblju instalaciju, ako rjesi stvar dobro i jest, ako ne, moraces podebljat akku ... ili ti ga stavit jaci ...

Član
probaj da li ti se to desava kada smanjis volume na cd-playeru,ako se ne gasi jedini logican odgovor je da nema struje,a ako ti se isto ne desava kada je auto upaljen znaci da je akku :cool:

Član
Provuci novu deblju zicu za + na HU i provjeri spojeve, ocisti kleme na akumulatoru ...;)

I provjeri dal ti alternator dovoljno puni akumulator i izbjegavaj slusat muziku dok je auto ugaseno :cool:

Član
drug de ti provjeri punjenje, ali sve mi se cini da ti je regulator napona los (regler). pozzz

Član
Punjenje radi normala, a jos nisam provalcio zicu za Hu i nisam probao novi Aku, kad je belaj,evo jutros upalim HU vidim amp mi ne radi, pogledam nema lampe od power-a,pa moram sutra provjerit da nije osigurac mada sumljam... :S Il se remote iskopcao sa Hu :S

Član
Ja sam takav problem samo sa kenwood plejerom rijesio promjenom klema i napojnog kabla za plejer, i cak sam sad i jace zvucnike stavio i ne gasi se, a kod mene se gasio cak i kad je upaljeno auto na leru, tek na jedno 1500 obrtaja se nije gasio.

Kleme sam svejedno planirao i onda sam usput zamjenio i mase i napojni za plejer i sad nemam problem.

Mislim da su i mase bitne isto koliko i kleme i + do plejera, pogotovo ako je malo starije auto onda ce ti i motor bolje radit :)

Na svim starijim autima tipa 10 - 15 pa i vise godina su te mase fabricke vrlo vjerovatno oksidirale a jos uz to su napravljene od losih zica na kojima fali malo izolacije i da ne duzim to je to.

Član
Ja sam isto problem resio promjenom napojnog kabla za HU, stalno mi se gasio i kada auto radi i kada ne radi nisam mogao ni do pola da pojacam a da se ne ugasi, proveri na sledeci nacin, izvadis hu uzmes + i izmeris koliko dolazi do HU, ako dolazi manje od 12 i kada radi auto i kada ne znaci da te zeza nesto, e sad, ja bi proverio ako je do kabla koje napaja HU na sledeci nacin uzeo neki debeli kabal podigao haubu spojio na aku dovukao kroz prozor do HU i isprobao ako ti se to ne desava tako, lepo provuces taj kabal i ostavis HU da se napaja preko njega, naravno ubacis osigurac i resen problem ako je do toga. pozz

Član
Hvala ljudovi, dakle ipak ide ista sumlja znaci vjerojjatno je do kabla na HU kako sam tanak sa vremenom maximalno ne mogu od posla sredit to,a eto di belaja danas prc, prc upalim auto i Hu kad ono pojacalo radi normala... Bit ce da me negdje neki spoj prca laganini, kad uvatim vremena sve ponovo kontroliram sve moguce spojeve..I provlacenje debljeg kabla za Hu,a do tada nema slusanja dok ne upalim auto :)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.