Otkup neiskoristvih guma

Otkup neiskoristvih guma

Član
Zar je moguce da niko u Sarajevu, a i sire ne otkupljuje stare gume? Govorim o neiskoristvim, istrosenih gumama dakle neupotrebiljivim. Valjda se te gume mogu negdje reciklirat i iskoristiti u nekoj proizvodnji. Pitam iz razloga sto imam 6 neiskoristivih starim guma koje sam mjenjao i jedino ih mogu baciti
 
Član
I mene ovo zanima, dao bih i džabe, samo da se ne moram peglati sa tim. Nedavno kad sam nove kupio, čak ni vulkanizer nije htio da preuzme na sebe da se riješi tih guma, nego sam ja morao da ih bacim u kontejner, nažalost. Nisam znao šta ću drugo sa njih.
 
Član
Nama u Kakanj svaki dan stizu vagoni i kamioni guma, spaljuju ih u cementari, vjerovatno ima neka shema da ih otkupljuju..dobaci i tih svojih 6, nije viska, iako smo vec na vrhu listu oboljelih/umrlih od raka pluca.
 
Član
Nece ti ih niko otkupiti, jer prerada kosta vise nego sto se od njih dobije a nismo normalna zemlja da drzava daje subvenciju preradjivacu da bi se on uklopio makar da nas rjesava toga. Tako je i sa rabljenim uljem-koje se jos kupuje jer se narod grije na njega al vifjecemo do kada.... Ako hoces da budes ekoloski osvjescen, znam da u Zenici ili Kaknju, a imaju poslovnica na dosta mjesta (Sarajevo, Vogosca, Ilijas...), firma C.I.B.O.S. mislim da je vec pocela da ih preradjuje, kao i u I.Sarajevu u Krupcu jedna firma ih preradjuje pa siguran sam da bi ih preuzeli bez placanja i peglanja.
 
Top