Osvježena SEAT Ibiza

Osvježena SEAT Ibiza

Član
76054-Seat%20Ibiza%201.jpg

Aktuelna generacija Ibize je predstavljena u maju 2008. godine na Salonu automobila u Madridu (prvo u hatchback formi sa pet vrata, kasnije je ponuda proširena trovratnom SC i karavanskom ST varijantom), dok će restilizovana verzija Ibize po sadašnjim informacijama premijeru imati početkom marta na Salonu u Ženevi.

seat%20ibiza%2022.jpg

Ipak, zahvaljujući špijunskim slikama objavljenim još početkom prošlog meseca (koje su nastale tokom snimanja propagadnog materijala u SAD-u), izgled restilizovane Ibize je otkriven nekoliko meseci pre zvanične svetske premijere. Kako bilo, sada su pred nama i ove prve zvanične fotografije.

76055-Seat%20Ibiza%2011.jpg

seat%20ibiza%202.jpg

76056-Seat%20Ibiza%20111.jpg

76057-Seat%20Ibiza%201111.jpg

Što se motora tiče, 1,4 litarski benzinac sa 150KS će sada biti dostupan i u karavanskoj Ibizi ST, a izdvajaju se i Ibiza 1.2 TSI Ecomotive sa 105KS i 175 Nm obrtnog momenta (prosečna potrošnja goriva po fabričkim podacima iznosi 4,9 l/100 km), kao i Ibiza 1.2 TDI Ecomotive sa 75KS i 180 Nm (sa start-stop sistemom) koja ima potrošnju od 3,4 l/100 km (emisija CO2 iznosi 89 grama po km).

Ivan Mitić - Autoblog.rs

Član
totalno bezveze, po njoj linija ko u prici
mozda su doduse to neki dizajnerski detalji koje ja ne razumijem:D

Član
mara- je napisao(la):
Malo ga pretjeraše sa ovom potrošnjom. Još malo i vozićemo bez goriva.

Moja astra uzme gradske do 6,a otvorene 4,4-4,5...znaci to je nesto iznad 5 litara prosjeka...sto auto koje ima 2-3 generacije noviji motor i start-stop sistem,a usput je lakse,ne bi imalo 3,4 litra prosjek sa ovih 75KS?

Član
edoze je napisao(la):
mara- je napisao(la):
Malo ga pretjeraše sa ovom potrošnjom. Još malo i vozićemo bez goriva.

Moja astra uzme gradske do 6,a otvorene 4,4-4,5...znaci to je nesto iznad 5 litara prosjeka...sto auto koje ima 2-3 generacije noviji motor i start-stop sistem,a usput je lakse,ne bi imalo 3,4 litra prosjek sa ovih 75KS?

Ma nema šanse da benzinac tako malo troši. A i ti ako voziš benzinca možeš se samo tješiti da ti je gradska 6, ja sa dizelom potošim 7,5 sada zimi. Moj 206 dok sam ga imao je dobrih 8 litara trošio ako ne i više, gradske, imao 75ks, doduše 2001 godište, dakle stara generacija motora, i eto neka su baš poboljšali potrošnju nema šanse ispod 6.

Član
mara- je napisao(la):
Ma nema šanse da benzinac tako malo troši. A i ti ako voziš benzinca možeš se samo tješiti da ti je gradska 6, ja sa dizelom potošim 7,5 sada zimi. Moj 206 dok sam ga imao je dobrih 8 litara trošio ako ne i više, gradske, imao 75ks, doduše 2001 godište, dakle stara generacija motora, i eto neka su baš poboljšali potrošnju nema šanse ispod 6.

da si pazljivije procitao post,shvatio bi da sam pricao za dizela

Član
Sta, sad hocete reci da je ibiza nekvalitetnija i ruznija dizajnom od svojih klonova pola i fabija:icon_question:

Pa naspram predzadnje generacije ruzna je, od njih troje Polo je ljepsi, pa cak mi se i Fabia cini skladnija neg ova Ibiza. Na kraju krajeva, ipak je to sve od VW-a, pa da ne trosim rijeci na nesto sto nema veze s autima, a ipak je ovo auto forum :D

Član
Polo jeste najljepsi,bar meni al sjetite se kad je tek ova ibiza izasla, svi su wow,jest atraktivna ovo ono,bila je na forumu ona narandzasta,auto odlicno izgleda,mozda na ovim slikama nekako ova boja nije uskladjena sa ovim linijama i ovim novim farovima:D