Optika- Sarajevo/okolina?

Optika- Sarajevo/okolina?

Član
vjerovatno se neko od forumasa susretao sa opticarskim radnjama, morale su nekome zatrebati naocale :D
koje radnje preporucujete a koje ne? ako ima neko kakvog iskustva nek napise... meni trebaju radnje koje rade sa foto-senzitivnim naocalama, bez dioptrije... radije plasticnim nego mineral staklima, imaju dobar odabri okvira itd ;)

Član
merkur otoka,( mama mi je tu uzela te zastitne bez dioptrije nisu bile nesto skupe uodnosu na druge radnje mislim oko 150+ a kvalitet nekih 3-4 godine ih koristi,) loris na grbavici znam da dobro rade al su i skupi jedino ih vadi sto su im zapolenic dobre:icon_smile:
a cuo sam da imas sada nesto na recept odes drzavnom doctoru i on ti napise(prouci) nesto i sa tim imas ko neki popust u nekim radnjama,. valjda u radnji od tog doktora

Član
ukoliko si novcano ogranicen i trebaju ti naocare koje ces nostiti po potrebi preporucjem ti Nino optiku kod Robota u Hrasnom i na Marijin dvoru, povoljni su i imaju dobar izbor, a ako zelis neku kompleksasku varijantu gde ce da te ogule 350KM za okvir onda imas Baros na kraju Ferhadije, ili blazu varijantu Ghetaldus blizu Vatre.

Naocare su mi neophodne, vise puta sam ih kupovao na svim ovim mestima pa ti nudim informacije iz prve ruke... Imam Armani, Gucci, no name... na kraju se ispostvilo da je ovaj "Nino" najbolji jer su ljudi najprofesionalniji sa kvalitetnim materijalima i radionicom koja podrzava veliki broj radnji u gradu.

Član
Loris ne bih, imam nekog iskustva s njima i nisam zadovoljan nikako, plus sto su im cijene malo povisoke. Cijena nije problem ako mogu uzeti dobre, lagane naocale sa normalnim, funcionalnim i na oko lijepim okvirom. Gdje se tacno nalazi ovaj Nino na Marijin dvoru i kod Robota? Vucem se stalno oko tih mjesta, ali nisam stvarno nikad primjetio radnju.

@sema, kako se zove ta radnja u Merkuru na Otoci?

i da, nisam preopterecen tim da moraju biti neki brand tipa Gucci, Armani, Ray Ban i slicne... no, ako se ne moze naci "no name" dobar okvir, onda nije problem platiti za brand.

Član
nisam siguran kako se zove al cim udjes u merkur sa desne je strane u prizemlju

jos ti vidim sa starom onaje obilazila te radnje pa ti javim mozda zna jos kojuu

Član
u merkuru je Optika Durak... imaju nekoliko radnji po citavom gradu... malo su poskupi i nesto mi ne leze sa uslugom.
ova Marijin dvoru je negde oko "Kluba Slovenaca" pored glavne ceste, pre prodavnice sportske opreme i jos mozda nize, skoro mi je supruga isla da sredi neke naocare za svog oca, ja sam samo cekao u autu! Ne drzi mi tacno za rec, koliko sam razumeo zenu, to je Nino optika. A druga radnja je iza cevabdzinice Zmaj kod Robota, odmah uz staliste koje vodi uz Miljacku. Deluje nekako malo i jednostavno ali ljudi znaju da rade svoj posao.

Član
eo i ja tragam za istim par dana :D guglam , trazim po furimima itd imas temu ovdje pa pogledaj...

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?f=42&t=55390

ima ih par hvale ovu optiku na dobrinji Apolo...ja sam danas isao na ilidzu u ksc jaran mi rekao da su oni ok...al onak malo razgledao nije bilo doktorice da mi odradi pregled....

Član
ninooptika je kod zmaja na setalistu ako znas ona cijv sto ide preko miljacke ko most pored je nino
na dobrinji optika apolo iznad konzuma i bila j opticarska radnja u ovom istomnizu samo preko ceste koja je to dobr mislim 2,.

Član
ako budes usput kroz vogoscu prolazio svrati do WOG-a vidi imal sta interesantno da ti odgovara u optika prizmi... ;)

Član
taman, ionako svaki dan prolazim.... a nisam nikad ni bio u WOG-u, napokon imam izgovor da odem vidjeti kako je dole :D

Član
nemas vala nista posebno da ti odma kazem. imas dole merkator, optika ti je lijevo pored pulta od lutrije. gore na spratu imas restoran, pumina radnja, planika i jos mozda par radnjica. jedino ako hoces mozda na 3. sprat u wogoland da se malo poigras sa djecom :lol:

ugl, odes u prizmu pogledas imal sta da ti odgovara, ionako ti je usput :D

Ne trosi pare kod nas, lijepo uzmi podatke i naruci sa http://www.zennioptical.com/ , stigne za 10tak dana, duplo jeftinije, pa i vise... a ostalo popijes :cool:

Član
technoGeek je napisao(la):
Ne trosi pare kod nas, lijepo uzmi podatke i naruci sa http://www.zennioptical.com/ , stigne za 10tak dana, duplo jeftinije, pa i vise... a ostalo popijes :cool:

vala okvir nikad ne mozes narucit, i da znas da ce odgovarat... bez da ga prije isprobas... ne znas dimenziju, koliko je sirok, kako ce ti leci, odgovarat, hocel zuljat, pritiskat... to se bas mora isprobat ;)