Opruge i amortizer ?

Opruge i amortizer ?

Član
Jel neko imao slučaj da su mu posle manje od godine iscurili amortizeri ? Ja sam skoro stavio nove amortizere "Monroe" 100 KM 2 zadnja platio + 30 zamjena i evo iscurio jedan (naravno nema garancije) . Sad me interesuje da li je mogao "otici" posto su mi poslabe zadnje opruge ili su amortizeri smece. Da napomenem da u 90 % slucajeva niko ne sjeda nazad , znaci nisu osjetili tereta .

Sad me interesuje sta je najbolje uraditi da li uzeti 1 nov amortizer i zamijeniti ili kupiti na otpadu 2 opruge i 1 amortizer pa proci jeftinije .

Isto me interesuje mozel neko provjerit jesul iste opruge od kadeta ili astre f posto nigdje nema samo za asconu (odnosi se na nove) .

Član
Hmmmm, ne znam da li u tvom kraju ima neko ko radi reparaciju amortizera!? Mislim da ti je to najisplatnija opcija, odneses da pregledaju ljudi i kazu ti je li iscurio ili nije.

Član
Neznam , razmisljao sam i o tome . Neki dan kad sam bio u servisu dok je bio na dizalici majstor mi rece da je jedan iscurio , i tacno vidi se kako se slilo ulje , a drugi suh. Neznam kolko se krece reparacija , da li je bolje uradit fabricke sto sam skinuo prije ili ove monroe .

Član
Moze iscuriti ako neko nije stavio onu zastitnu gumu preko amortizera, pojede se onda ona glavna "cijev" i propusti ulje do. A zna se desiti i da ti opruga pukne il je slaba, pa amortizer "propisa" jer je preopterecen. Ako si slucajno kratio opruge i to previse i to moze biti uzrok...

Član
Nisam kratio opruge , ali su slabe , tog sam se i bojao da bi moglo bit da su amortizeri preopterećeni .

Ima li neko da preporuci nekog majstora u mojoj blizini (Tuzla) sto reparise amortizere i zna li neko odgovaraju li opruge od kadeta ili astre ? Kupio bi nove opruge al nema samo za asconu , a nisam nasao ni na otpadu ?

Legend
imas u miladijama covjek radi reparaciju, skrenes kod policijske stanice i ides pravo par metara onim puticem...

Član
Nexus je napisao(la):
imas u miladijama covjek radi reparaciju, skrenes kod policijske stanice i ides pravo par metara onim puticem...

De mi reci jel moram odnijeti amortizere skinute ili otici s autom pa on skida ?

p.s. kolko se krece po komadu repariranje ?