Opel Corsa Turbo

Opel Corsa Turbo

Super Moderator
gsi je oznaka koja je pojavljivanjem opc-a otisla u penziju, zajedno sa corsom c koja je zadnja nosila znacku...mislim, da se razumijemo, gsi je oznaka koja se nekad vezala za brze kadette, astru f i slicno... kasnije su uzeli masinu iz astre i vektre, 1.8 16v, ubacili u korsu c, stavili bolju opremu, drugacije podvozje i nazvali GSI
u principu, ovaj motor u korsi dere vecinu auta vise klase do 150 konja bez po muke, al je to ustvari sasvim obican motor koji je nasjlabija masina u vektri c koju su ubacivali
kasnije je pokrenut OPC pa su poceli izbacivat astre, vektre, zafire koje su imale "posebnije" masine-nijedna toliko znacajna jer su vecinom bile skupe
ovoj korsi bi skoro i pristajala gsi oznaka, mada je ustvari standardna korsa sa opc bedzevima i polulijenom masinom s kojom, osim skuplje registracije, ne mozes istrest nista slicne snage...dobro za grada i trke izmedju semafora, al inace-slabo
sto se korse tice-mjera
http://www.olx.ba/artikal/16363993/opel-corsa-opc/
:D

auto je prelijep, sve je za 10, al me razocaro kako ide i to bas ovaj

Član
Ima i Corsa D koju su nazvali GSi, 1.6 Turbo, 150KS.

To je automobil kao što je nekad bio Golf GT ili Peugeot 205 XS ili Clio RSi, neke "polu hot hatch" varijante

Znam da su i nju izbacili-zaboravio sam na nju skroz, al mislim da jedino radnici u tvornici znaju za nju-koliki je uspjeh postigla :D
ja je nisam vidio nigdje u oglasima a ni na cesti

Super Moderator

znam ja po specifikacijama kako ide, al ga ja 2 semafora sa svojom alfom uzimam..sta bi mu tek clio 172 ph1 uradio koji mene uzme isto koliko ja tu corsu
auto je fantazija, sad bi ga kupio, al mislim da bi prvo remap uradio ili nesto da jos malo zivne, ipak je to auto koji mora ici bolje pogotovo uz ovaj izgled :)

edit: trebala je corsa po mom misljenju bar malo manje kila imati, 1200+ nije malo

Član
il je sofer los il je neispravna...m-jeta bi trebala uzimati ko od sale, cipovan ne bi smio bjezat...
u svakom slucaju izgleda do jaja :D puno bolje nego ova iz teme uopste, dzaba i opc dodaci

Super Moderator
il je sofer los il je neispravna...m-jeta bi trebala uzimati ko od sale, cipovan ne bi smio bjezat...
u svakom slucaju izgleda do jaja :D puno bolje nego ova iz teme uopste, dzaba i opc dodaci

pa trebala bi. ja sam se i ganjo s njim iz radoznalosti jer mi se svidja auto, mislio sam da cu biti sporiji bar 2-3 duzine, nisam ni razmisljo da idemo isto, a kamo li da sam brzi. nebitno, auto jeste super, samo steta sto to vise nije u fazonu starijih trkaca kao clio 172 npr. koji se meni bas bas svidio. da imam kolekciju auta, clio bi bio tu ali i ova corsa 100% :D

Član
aj kazi mi da se šališ poredis 1.6 206 koji zna se cemu je namjenjen i neki opc čija se namjena zna !

Super Moderator
ja koliko se sjecam testova, sve opc imaju dobro upravljanje, osim vectre koja zaostaje za njima

Astra H OPC je imala preveliko podupravljanje ili klizanje preko nosa, česta pojava je bila naknadna ugradnja "špere" jer se samo tako mogla iskoristiti sva snaga, posebno se to odnosi na izlazak iz oštrijih krivina i start u prve dvije brzine.