opel ascona problem sa gorivom

opel ascona problem sa gorivom

Član
pozz svima,novi sam na forumu.. Imam opel asconu 1.6 66kw.. problem je sljedeci,sto cim gorivo opadne na rezervu motor gubi snagu, trza i ugasi se... poslije ga odma mogu upalit s'tim da moram doslovno PUMPAT gas da bi on "procepio" tj kad predje 5,5 hiljada obrtaja opet se mogao vozit,jos nekih 1 do 2 km da bi opet zastao,i jos potrosnja otprilike 12 l... potrebno mi je vase misljenje,nisam neki znalac,al se trudim da nesto naucim ... nadam se vasim odgovorima uskoro...

Član
a to ti je do karburatora kad si mjenjo filtere za gorivo jel imas one male pred filtere sto idu na crijevo od pumpe do karburatora ? ako ih nemas bilo bi dobroa da ga stavis to ti je 2 km a znaci puno vidi ako nekao ima da ti uradi ultrazvuk karburatora i rijesices sve probleme i smanjiti potrosnju pozzz

Član
dobro o tome sam i sam razmisljao... a sad potrosnja u cemu je fora... jer 1.6 po meni nebi smio toliko trositi?? moze li vase misljenje?

Član
Rezervuar goriva ti ne valja to im je mana zbog pregrada i neka sita unutra, imaju neke pregrade i onda gorivo ne moze doci do pumpe ili tesko dolazi, moj tecic je daaavno jos imao askonu 1.8 anjspric i u nega je bio isto problem ali njemu je to pocinjalo raditi na malo vise od cetvrtine rezervuara i dzaba ispod toga nece da ga hebes, upali jednva gas u podu i radi cim pusti samo kao da propadne gas i ugasi se i naspe gorivo iznad toga i poslije sve normalno, i on jednostavno zacrtao sebi da je ispod pola rezervuara pocinje rezerva i to je to. Tako i ti nemoj ici ispod cetvrtine rezervuara i to je to :D

Legend
provjeri kao sto ti je kolega rekao sve filtere, provjeri pumpu kako ti baca gorivo, onda provjeri struju, kablove, svjecice, finger, vidi dali je razvodnik kako treba podesen, a vidi ovo sto ti RS kaze mozda je i do toga :icon_smile:

Član
sto se tice filtera koliko znam ima jedan "ulaz izlaz" desno od zadnjeg lonca... i to je to.. taj sam zamijenio.. al isto.. e sto se tice kablova kako oni uticu,posto sam primijetio da mi jedan baca struju.. onaj skroz desno varnici na onaj stapic za provjeru nivoa ulja...

Član
Ovo za rezervuar ti verijedi ako radi iznad rezerve ili gdje vec pocne to raditi ako iznad toga radi normalno i ako je pumpa goriva i filter ok.
Potrosnja ti moze biti veca, zbog losih kablova, kape, svijecica, taj anjspric kod tebe se moze stelati jer je isti kao i ovaj sto je kod mene stavljen na Forda samo sto je u mene od Kadetta GSI-a a to je potpuno isti kao i tvoj, on se moze dostelavati, bilo koji bolji majstor koji ima instrument %CO-a ti moze nastelati taj anjspric :D nebi trebao vise od 9L graske trositi :cool:

Član
zahvaljujem na iscrpnom odgovoru.. a sto se tice toga sa filterom postavljanje sportskog filtera,dali bi ista poboljsalo,ili jos pokvarilo... posto bi izvadio onaj i stavio sportski??

hvala na takvom odgovoru... a sta mislite o sportskom filteru.. bil ista popravio,ili pokvario?? poz

Član
Samo bi dobio zvuk :cool: ja sam sebi izbacio kutiju i stavio gljivu i dobio zvuk ali bi van trebao objasiti kako da napravite za filter psoto kad skines protokomjer sa fitera ostane kockasta rupa na protokomjeru :D

Član
nebi nista umanjilo niti povecalo, treba naci prokljucak (redukciju) sa kockastog na krug ili sam napraviti od cijevi kao st osam i ja to uradiio, tebi moze povecati potrosnju i smanjiti snagu ako je jako zaprljan filter zraka.