Olaksavanje zamajca

Olaksavanje zamajca

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Odlučio sam da radim neke manje prerade na autu,Golf 5 TDI.Prvo će ako BOG da ići chip.To je definitivno...

Eh sad me interesuje jedna stvar.Kontam da mjenjam i set mjenjača,znači korpu,lamelu i da olakšam zamajac ili da uzmem već olakšani zamajac ako postoji mogućnost za to...

Ima li neko iskustva sa tim i da mi da neke savjete pošto nisam po tom pitanju olakšavanja zamajca baš upućen...

Koliko košta,gdje uraditi i td...

Znači što više detalja

Član
olaksavanje komponenti motora vishe pashu za atmo benzince i slicno... ti udri po vecoj turbini, diznama, idi na mapiranje kako bog zapovjeda itd...raspitaj se kod Srdjana ( sm chipchuning ) ;)

Ili ako bas zelis malo da cacnes, idi na chipanje, i u tom grmu ti lezi 15-20 konjicha...

Član
nesmije se raditi olaksavanje zamajca na tom motoru.

Chip tuning je najjeftinije i najbolje rijesenje i dosta snage se moze dobiti sa njim.

Eventualno jos bi bilo dobro da uzmes K&N panel filter i sport katalizator uz chip.

Sve dalje prepravke su mnogo skuplje...i podrazumijevaju ozbiljnije mehanicke zahvate.

Nabih ti preporucio olaksavanje zamajca, jer pre toga moras puno toga uraditi u motoru.
A nevidim resenje bas u rastavljanu motora. Poboljsaj ti usis i izduv, chip i manji profil guma
pa ces vidjeti razliku

Član
SM chip tuning je napisao(la):
nesmije se raditi olaksavanje zamajca na tom motoru.

Chip tuning je najjeftinije i najbolje rijesenje i dosta snage se moze dobiti sa njim.

Eventualno jos bi bilo dobro da uzmes K&N panel filter i sport katalizator uz chip.

Sve dalje prepravke su mnogo skuplje...i podrazumijevaju ozbiljnije mehanicke zahvate.

Znaci chip ce mi svakako raditi ovaj vas momak u SA.To sam odlučio.Eh sad nisam nesto ljubitelj KN filtera tako da cu samo ostati na CHIP-u,pa neka ga na tome...veća turbina,dizne i ostale stvari ne bih...ne idem bas toliko extremno...

Član
Max ja sam na dynu izvlacio preko 150 ks iz toga motora bez problema...uradio sam ih nekoliko na tu snagu,znaci to je snaga i preko SM powera i moguca je mada mislim da nema potrebe za tolikim pretjerivanjem.

Ja preko SM powera nebih preporucio nikome da ide na standard turbo.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.