Održavanje sistema ubrizgavanja goriva i dizni

Održavanje sistema ubrizgavanja goriva i dizni

Nije nikakav tuning samo ne znam gdje da stavim ali jeste vezano za motor , zanima me da li je neko imao iskustva sa ovim i vasa misljenja , ako je istina ovo sto pice ovo bi mi bas dobro doslo da se malo procistim :lol:

http://www.pik.ba/artikal/518047/odrzavanje-sistema-ubrizgavanja-goriva-i-dizni/

Član
Jesam ja, nisam primjetio neku razliku, mozda malo mirniji rad u leru, al nista posebno.

Ko gasa auto ne treba mu to, al ko ga pegla, niski obrtaji, tu se moze malo "zaprljati" pa moze pomoci.

VR6Boki je napisao(la):
Jesam ja, nisam primjetio neku razliku, mozda malo mirniji rad u leru, al nista posebno.

Ko gasa auto ne treba mu to, al ko ga pegla, niski obrtaji, tu se moze malo "zaprljati" pa moze pomoci.

Zavisi koliko su stare dizne i u kakvom su stanju...tvoje su vjerovatno bile ok i prije ciscenja pa nisi osjetio razliku,ali one koje su u banani poslije ciscenja osjeti se lijepa razlika u svemu

znaci nije bas totalni supljak , ja imam bas problema sto se tice toga , nemiran radi i slicno i mislim da je bas i problem sto je zaprljano , nista probat cu i ja u skorijoj buducnosti pa vam javim kako sam prosao

Član
Little Dragon je napisao(la):
znaci nije bas totalni supljak , ja imam bas problema sto se tice toga , nemiran radi i slicno i mislim da je bas i problem sto je zaprljano , nista probat cu i ja u skorijoj buducnosti pa vam javim kako sam prosao

........................................................

vazi javnem se , ajde kad ti je vec punac da ne zivkam i saljem upite pitaj ga koliko je para za moje auto , Opel Astra G 2.0 16v 160KS

Član
MTR je napisao(la):
a koji je postupak ? mislim kako ih cisti?

Odspoji ti pumpu od goriva, prikaci svoju pumpu i crijeva, naspe neku tekucinu i auto onda radi na to neko vrijeme. Cini mi se 40-ak minuta, pa ga onda ugasi 20-ak i onda jos 40 i to je to. Valjda ta tekucina prilikom sagorjevanja skida one nakupljene naslage u motoru i tako ga ocisti. Nisam siguran da cisti i dizne, al eto...