Šta je novo?
BHTuning.com - Tuning & Styling

Dobrodošli na jedinstveni forum na našim prostorima sa tradicijom preko 10 godina, 80 000+ tema, preko 1 milion postova i 45 000+ članova ... Tuning & Styling na jendom mjestu sve za vašeg limenog ljubimca!

odjava vozila!

ElFatih

Član
Molim članove foruma iz Gradačca za sljedeću informaciju:''Koliko iznosi taksa za odjavu vozila u MUP-u Gradačac?''. Kupio sam auto od momka iz Brckog koji je zamijenio vozilo sa osobom ''xy'' iz Gradačca i lik nije prevodio auto na sebe,pa me zanima procedura oko odjave. Imam kupoprodajni ugovor,skidam tablice,nosim saobracajnu i vlasnicku knjizicu u MUP Gradačac....Registracija istice 28.11.2018 god pa ce auto cekati bolje dane do registracije :). U iscekivanju odgovora lijep pozdrav iz Tuzle!
 

wispi

Član
Koliko se sjecam odjava u MUP-u se ne placa , a vozilo bi trebao odjavit vlasnik na kome je registrovano .
 

lemi2903

Član
U RS, u opštini gdje živim, vlasnik isključivo odjavljuje vozilo i pri tome su troškovi, taksa koja se kupi u pošti 2 ili 4 KM. Predaš i obično sutradan gotovo.
 

wispi

Član
U Tuzli, auto odjavljuje vlasnik ili kupac uz kupoprodajni ugovor i ne placa se odjava
Ja sam imao slučaj da nisu htjeli odjaviti auto bez vlasnika bez obzira na kupoprodajni ugovor koji je bio napravljen prije odjave na 2 dana (petak ili subota ugovor , a isao odjavit u ponedjeljak) . Kod nas izgleda sve zavisi od raspoloženja ...
 

ElFatih

Član
Uspjesno i bez problema odjavio auto u Gradačcu,ali ''mali ciga'' je haman popusio negdje kaznu pa sam ga pocastio na taj nacin sto sam morao platiti njegovu kaznu kako bi mogao odjaviti auto. Kad sam krenuo jesti g..na,bar do kraja da ih pojedem:)! Hvala svima!