Od nedjelje bez svjetala u HR

Od nedjelje bez svjetala u HR

Da li ovo treba i kod nas uvesti ?

• DA

Votes: 21 53,8%
  • NE

Votes: 18 46,2%

• Total voters
    39
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Ma kakvi postotci, znas li da je 76% sve statistike beskorisno :D ironija :p

Poenta je kako Boki rece, nebo zemlja je razlika, kad je auto sivo, SUNCAN dan i to jako, on negdje dole na horizontu, 50 puta prije ces ga ugledati kad ima i svjetla, nego bez njih. Uostalom, ne moze me niko ni kazniti ni natjerati na nesto ako imam upaljena svjetla stalno :)

ma ja ne bi ukino,jako su korisna u uocavanju auta koje ti dolazi iz suprotnog smjera...pogotovo kad je suncano a ti na autoputu
samo bi kaznu smanjio :cool:

Član
cuo sam da se to ukida u ovim pametnijim zemljama zbog povecanja potrosnje goriva i da tada auta vise zagaduju okolinu i sve ostalo doduse umene se pale sama kad upalim auto al sam za barem poziciono

IGY

Član
trizex je napisao(la):
Protiv, itekako, auta mnoooogooo uocljivija kad su im svjetla upaljena nego obrnuto.

da bas tako
kod mene su vazda upaljena nikad ih ne gasim, a i volim se kurciti sa xenonima :D:D:D

Član
Ja vala postujem to pravilo, neka im ga, ali se vala necu pridrzavati, jeftinije je promjeniti xenon sijalice nego nedaj Boze prednji kraj i moju glavu ;) 8000K su xene, jebemu nek se vide, a 8-ce se itekako i po danu vide da bodu oci u lecama :lol:

Član
Ja ne znam onda stvarno il ste ćoravi il idete warp 8 brzinom,meni se nikad nije desilo da ne vidim sivo auto ili da me iznenadi,možda imam super oštar vid :D

Član
Ma meni licno ne smeta da ih upalim..jedino ako se nekad desi da ih zaboravim. sto se mene tice bolje je da su upaljena radi vidljivosti!!

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.