Od nedjelje bez svjetala u HR

Od nedjelje bez svjetala u HR

Da li ovo treba i kod nas uvesti ?

• DA

Votes: 21 53,8%
  • NE

Votes: 18 46,2%

• Total voters
    39
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Evo sa jednog HR sajta..

S početkom računanja ljetnog vremena, od nedjelje 29. ožujka, svjetla na automobilu više ne morate imati upaljena. Koliko je to dobro ili loše, nećemo sada analizirati, ali moramo vas upozoriti kako treba paziti kakva su pravila na snazi u susjednim zemljama, ukoliko u njih putujete. Naime, Slovenci tijekom cijele godine imaju obvezu upaljenih svjetala, a vrlo je dobro poznata „susretljivost“ slovenskih prometnih policajaca prema hrvatskim vozačima, stoga – oprez.

Šta mislite da li bi i kod nas bilo dobro da se to uvede i razmišlja li se uopšte o ovome?

Lično mislim da je svejedno koje računanje vremena bilo i da bi to paljenje svjetla trebalo skroz ukinuti,al ako to nije moguće onda bar da se i kod nas ukine dok traje ljetno računanje vremena.

Član
Samo neki zakoni brate...il uvedi da treba il da ne treba nikako...sad treba i kalendarski racunat kad da ih palis...ccc..

Član
mislim da je ovako kako je kod nas (HR) dobro, jer po zimi ipak to ima funkcije, kad zna često bit oblačno, tmurno, slabije magle ovo ono.. sa upaljenim svijetlima se bolje uoči auto, po ljeti radi jakog sunca nema nekog efekta...

jbg sad se treba navikavat opet ne palit svjetla heheh

Član
trebalo bi ovo i kod nas uvesti,ili barem da samo pozicije palimo, time se oznaci auto ,mislim da nema potrebe palit svjetla kad je ljetno vrijeme..

ma zar je problem paliti svjetla, nit placas kome potrosnju niti koji vrag :)
slazem se da su ljeti zbog sunca bespotrebni ali ko ih...

i kad bi ukinuli tu obavezu, ja bi idalje palio, kad sam se naviko..

neznaju ni oni štaće ili pali ili gasi još bi trebo pamtit kad se treba kad ne čista gluposti i presravanje bolje da krpe rupe po cestama ovih dan u mostaru stavili na 5 mjesta ležeše a na cesti rupa do rupe prije kočim na rupu nego na ležeći tuga zar nije bolje da su od tih para pokrpili rupe jada gdje ija živim

Član
ma neznaju ni oni te ovo bi te ono bi meni je sad isto cak vise sad bi se bilo teze navic gasit svjetla!!!
ma sta got odluce na nama je da postujrmo!!!

Član
trizex je napisao(la):
Protiv, itekako, auta mnoooogooo uocljivija kad su im svjetla upaljena nego obrnuto.

Potpisujem, posebno po kisi, ide neki sivi auto, pravo ga tesko uociti ak je bez svjetala. Posto svjetla trose skroz malo energije, bolje onda da su stalno upaljena. Ak hoce mjenjati zakon, mislim da bi mogli razmisljati o nekim drugim stvarima, a ne se zajebavati sa tim hoce li svjetla biti upaljena il ugasena danju. Svakih par godina mjenjaju zakone, a stanje im sve gore. Ako su nesto uveli, onda tek tako i bude...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.