Od 1. januara dozvoljen uvoz vozila starijih od 7 godina

Od 1. januara dozvoljen uvoz vozila starijih od 7 godina

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Vijeće ministara BiH, na prijedlog Ministarstva vanjske trgovine i ekonomskih odnosa, donijelo je jučer Odluku o izmjeni i dopuni Odluke o ograničenju uvoza putničkih automobila, teretnih vozila i automobilskih guma. Time je ukinuta odredba o zabrani uvoza vozila starijih od sedam godina.

Ovom odlukom ukida se ograničenje uvoza vozila u pogledu godina starosti, što je obaveza BiH u smislu poštivanja odredaba Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, te pravila Svjetske trgovinske organizacije (WTO).

Izmjenama i dopunama Odluke dozvoljava se uvoz vozila koja zadovoljavaju najniže tehničke zahtjeve za novoproizvedena i korištena vozila u procesima homologacije tipa vozila i homologacije pojedinačnog vozila.

Uvoz upotrebljavanih vanjskih pneumatskih guma dozvoljava se samo ukoliko se koriste u svrhu recikliranja ili daljnje dorade, a obavljat će se u skladu s propisima kojima se reguliraju pitanja upravljanja krutim otpadom.

Odluka će biti primjenjivana od 1. januara 2011. godine.
 
Član
Ukratko to bi trebalo znaciti da nema ni granice od 12g niti uvjeta da je euro 3 norma vec se moze sve uvoziti samo mora biti tehnicki ispravno
 
I meni ovo djeluje na suplju novinarsku pricu. Jer nema smisla, cuj nisu uvazili Euro 3 normu, a sada ce kao da uvaze zakon, da se moze uvoziti svo smece.. Meni ovo isto lici na suplju, od cega na kraju nece biti nista!
 
Član
Ima vec tema, o ovom mozete pisati tamo...

http://www.bhtuning.com/bih-od-januara-odobren-uvoz-vozila-starijih-od-t-50871.html
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top