Novosti: Yamahin platneni zvučnik

Novosti: Yamahin platneni zvučnik

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.

IGY

Član
Yamahin platneni zvučnik

4865j.jpg

Yamaha je ovaj tjedan na sajmu Ceatec u Japanu, izložila prototip zvučnika napravljenog od netkanog platna i metaliziranog filma koji je debeo svega jedan milimetar.
Zvučnik na kome su otisnute informacije o sajmu, izgleda kao veliki obješeni poster. Kad posjetitelj stoji s jedne ili druge strane zvučnika ne čuje se ništa, ali kad stane (ili prođe) točno ispred njega čuje se ženski govor. Kad dva zvučnika vise postavljeni jedan pored drugog i emitiraju različite audio sadržaje, zvukovi iz njih se ne preklapaju. Kad se stane ispred jednog ne čuje se što se emitira na drugom, a kad se pomakne korak-dva do drugog ne čuje se prvi.

Visoka usmjerenost zvuka iz ovih zvučnika posljedica je njihovog oblika. Umjesto sfernih zvučnih valova proizvode se ravni. Materijal od kojeg je napravljen učinio je da je zvučnik izuzetno lagan. Zvučnik od jednog kvadratnog metra teži svega 250 grama.

Obzirom da je napravljen od platna na njemu se može otisnuti bilo kakva slika ili šara korištenjem standardnih tiskarskih postupaka, kao što su sito tisak ili mlazni tisak s tintom.

Yamaha još nije odlučila da li će ovaj prototip pretvoriti u komercijalni proizvod.
www.sat-multimedia.hr

Početnik
1mm ? blentavo skroz :icon_confused: a ovo je dobro ..sjedim u sobi sa zenom ona gleda meksicke serije a ja odvrnem muziku do daske i usmjerim prema sebi zvucnik ...a ona necuje moju muziku a ja necujem njene serije ..ima da seb ovo kupim odma cim doje u bosnu ...:cool:

to da samo ti cujes kad je prema tebi usmjereno vjerovatno vazi samo u velikim prostorijama ili vani, npr u nekoj normalnoj sobi bi bilo refleksija od zid ispred zvucnika tj iza slusaoca i rasprsilo bi se.. :icon_confused:

Član
sandi_azra je napisao(la):
1mm ? blentavo skroz :icon_confused: a ovo je dobro ..sjedim u sobi sa zenom ona gleda meksicke serije a ja odvrnem muziku do daske i usmjerim prema sebi zvucnik ...a ona necuje moju muziku a ja necujem njene serije ..ima da seb ovo kupim odma cim doje u bosnu ...:cool:

:lol::lol::lol:

Početnik
SoundLunatic je napisao(la):
to da samo ti cujes kad je prema tebi usmjereno vjerovatno vazi samo u velikim prostorijama ili vani, npr u nekoj normalnoj sobi bi bilo refleksija od zid ispred zvucnika tj iza slusaoca i rasprsilo bi se.. :icon_confused:

nerasipa se uopste zvuk ..i neodbija se... gledo preko youtube:lol::lol::cool::icon_smile:;)

IGY

Član

dijelim isto misljenje ;)

sandi_azra je napisao(la):

nerasipa se uopste zvuk ..i neodbija se... gledo preko youtube:lol::lol::cool::icon_smile:;)

pa ne rasprsiva se kad izlazi iz zvucnika, al jest kad se odbije od zid, a kakav bi to bio zvuk koji se nemoze odbiti? :D

Član
Ne mora znacit, da ce se odbiti, gledao sam da su ameri napravili Zvucnik Oruzje, koji usmjeri u osobu ta osoba jedina cuje taj zvuk koji je toliko nizak da mu krv pisa na nos.... Tako da je mozda i ovaj rađen na tom nekom fazonu...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.