Novčana nagrada učenicima koji ne beže sa časova

Novčana nagrada učenicima koji ne beže sa časova

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Tri gimnazije u Parizu počele su, zasad samo eksperimentalno, da primenjuju projekat novčanog nagrađivanja učenika koji se pridržavaju "dogovora o nebežanju sa časova".
evro-m.jpg

Ukoliko učenici budu redovno prisustvovali nastavi, svaki razred dobiće 2.000 evra, uz povećanje svakog drugog meseca za 1.200 evra, kao i bonus od 800 evra za dobro vladanje na predlog razrednog starešine. Na kraju godine, ako svi uslovi budu ostvareni, disciplinovani razred će dobiti i superpremiju od 10.000 evra, koju će učenici moći da potroše na studijska putovanja, časove vožnje i druge pedagoške aktivnosti.
Jedno istraživanje, čije rezultate prenosi dnevnik "Parizjen", pokazalo je da je tokom školske 2007/2008. godine više od osam odsto srednjoškolaca bežalo sa časova.

Početnik
ma pobjegnu djeca sa 3 casa oni satro novcanu nagradu daju... ja sam u svoje vrijeme "skolovanja" znao imati izostanaka kao citavo jedno odjeljenje pa nam niko nije davo pare da nebjezimo :lol:

RCat je napisao(la):
ma nek bjeze.. osjetit ce kasnije po zu - a i suljevima, sta imaju od toga..

Kako je kod nas, ne bi se slozio sa tobom!! Vecinom bjeze oni koji znaju da im roditelji imaju love, i da im je koliko-toliko buducnost na duze vrijeme osigurana!!! Tj. oni koji se nece, odnosno ne moraju se patiti!!!

Član
eee nekad bjezao ....

al barem cu imat sta pricati djeci i unucadima....

sta ce ovi pricat, JA DOK SAM SE SKOLOVAO SAMO UCIO I UCIO ...

:lol::lol::lol:

nekaajem se ni zbog jednog casa sto sam pobjego

Član
Ma treba to ba sve pobit,jbt to se sve iznosi iz kuce,odgoj... dokle je doslo da ih moras moliti gamad da uce,a cak da im placas ccc Bože sacuvaj...

Član
da hoce ovo kod nas uvesti...kako bi fino dolazio na svaki prvi cas,nebi bjezo iz ciste dosade...zaradilo bi se za fino auto...heh

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.