Nova Mazda MX-5: novi render

Nova Mazda MX-5: novi render

Član
mazda-mx5%202015.jpg

Do kraja ove ili početkom sledeće godine, Mazda bi na tržište trebalo da lansira novu generaciju svog legendarnog roadstera, model MX-5.

Reč je o automobilu koji Japanci razvijaju zajedno sa Fiatom, odnosno Alfa Romeom (novi Spider), ali koji će u svemu ostati veran svojim korenima i dosadašnjim prepoznatljivim i hvaljenim karakteristikama.

Takođe, nova generacija Mazde MX-5 će biti razvijena u skladu sa Mazdinom tzv. SkyActiv filozofijom, odnosno u skladu sa programom kome je cilj optimizovati svaku komponentu koja se ugrađuje u automobil. Konkretnije, može se očekivati manja masa, štedljivija motorizacija, relativno dugačko međuosovinsko rastojanje i blago povećane dimenzije.

Dalje, ovaj automobil će pokretati 1,5 i 2,0 litarski atmosferski benzinski motori sa visokim stepenom kompresije koji bi trebali razvijati snagu od oko 200 i 240KS. Pogon će biti na zadnje točkove, a mala masa (oko 1100 kg) i nisko težište bi trebalo da rezultiraju agilnim i zabavnim vozilom.

Dizajn ovog modela će biti inspirisan poslednjim Mazdinim novitetima sa naglaskom na čistim i privlačnim linijama bez preterane agresivnosti. Insajderi javljaju da će Mazda i dalje kupcima nuditi verzije sa platnenim i tvrdim sklopivim krovom.
 
Top