Nesto lupka ???

Nesto lupka ???

Član
Pozdrav svima ...

U ponedeljak bi trebao da krenem za BIH iz SLO , ali naime imam jedan problem , a to je nesto mi na autu lupka(lupa) dok motam , u pitanju je golf mk2 ..

Znaci smotam u desno , na suvozacevoj strani mi lupa nesto , kao da pucketa nesto i to je pocelo jos malo vise da se cuje pogotovo na neravnoj cesti ..

Mislim da je poluosovina uredu , nesto sam zagledao i primjetio sam jedan dio na poluosovini koji je debeo sirok cirka 5cm i on leta po poluosovini ... Sad neznam gdje je taj dio bio ,negdje u motoru il sta vec , pa kontam da skinem tocak i sve da probam taj dio izvaditi jer pojma nemam za sta je i nekontam ako je do njega kako bi mogao lupkati ... ???:icon_rolleyes::icon_rolleyes::icon_rolleyes::icon_rolleyes:

Ako ima ko kakav savjet il sta vec da uradim ?? Cim udjem u BIH ide na servis komplet

Član
Na kineticke sam posumnjao i rekao sam kolegi da ih naruci kad dodjem u BIH ...

Al ostaje mi jos uvijek nejasno , kakav je taj dio sto hoda mi po poluosovini , znaci okrugao ,sirok jedno 5 cm i leta-hoda po poluosovini .... ???

Letva volana da je pukla ne vjerujem bas da bi mogao i motati skroz zar ne ?? Mozda grijesim, ispravite me ...

BHT Ovisnik
to je kineticki ako pucketa kada namtras,i zna se cuti u krivini pri brzini buka kao lezaj

Član
Ev dobio sam od clana " mensur_01 " ( novi clan jos nije predstavljen ) pp u kojem pise da to sto lupka je i taj dio sto mi leta je : teg od poluosovine , kaze da ga presjecem i nastavim da vozim ...

Mensure :hvala ti na odgovoru ,predstavi se u nove clanove i pomozi forumu kao sto si meni ;)

A ja vas sad pitam aktivne clanove i iskusne ... TEG OD POLUOSOVINE , jel ko kad imao slicnih problema i da li je bas moguce da on lupka prilikom tog " hoda ":icon_rolleyes:

Član
Teg mozes slobodno izbaciti a pregledaj da nije mozda kugla il krajnica prije ce oni lupati nego teg...;)

Član
Teg od poluosovine milion posto, ko sto i mensur kaze, njega su postavljali samo na desnoj duzoj poluosovini. vremenom se rasklima i otpane skroz pa hoda po poluosovini. Ako nemas gdje ga rasjec tamo, mozes slobodno i doc ovamo tako, nece nista napravit stete, drugacije ga ne mozes skinut a da ne skidas neki od kinetickih.