Neregistrovano - odjavljeno auto - kupovina

Neregistrovano - odjavljeno auto - kupovina

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pisao sam u slicnoj temi al niko nista,da pokusamo i ovako:icon_biggrin:

Konkretno,potencijalno kad bi pazario auto iz fbih a auto se odjavi,posto je kilometraza malo poveca da li bi ja mogao takvo auto voziti uz neke eventualne probne tablice dok ga opet ne prijavim u svom gradu,posto sam tako nesto cuo da izdaju probne table u tim situacijama.. e sad da li neko zna iz prve ruke?? Hvala

MTR

Član
odjava vozila u FBiH , upisuje se u vlasnicku da je auto odjavljeno za tu i tu PU ( u tvom slucaju Bijeljina ) , tamo ga prijavis .
probne tablice vadis u mjestu kupovine vozila , s tim da ih vracas u svojoj PU , ako ne vratis ne mozes registrovat

Član
MTR je napisao(la):
odjava vozila u FBiH , upisuje se u vlasnicku da je auto odjavljeno za tu i tu PU ( u tvom slucaju Bijeljina ) , tamo ga prijavis .
probne tablice vadis u mjestu kupovine vozila , s tim da ih vracas u svojoj PU , ako ne vratis ne mozes registrovat

Hvala MTR,kratko i jasno :cool:

MTR

Član
ne zaboravi najbitnije , polica osiguranja iz FBiH ne vazi u RS i tako kontra , s tim da vazi ostalo , tj . ako je auto nedavno registrovano imas samo trosak prevoda na svoje ime i placanje police do isteka vazenja tablica

Član
^ Znam za to,nanovo bi ga registrovao u Bijeljini,caka je bila samo da se auto prevuce odjavljeno do Bijeljine a da me policija ne zeza,zato sam pitao za probne tablice.

MTR

Član
mozes li se dogovoriti sa vlasnikom da preveze auto do sebe na tim tablama , pa da ih skines i vratis njemu ........
al opet kontam isti trosak , dok tamo vamo ........
jbg bolje ti je ono prvo , odjava , probe i kuci :icon_biggrin:

Član
Ma tesko,auto je u Sarajevu,prva opcija je pogodnija i tako ce se odraditi ako ne bude nekih problema oko birokratije :) hvala jos jednom

Član
Ako auto ima još osiguranje , najbolje ti je da ga dovezeš na njegovim tablama , pa pošalješ busom tablice i saobraćajnu da ih čovjek odjavi ,i pošalje ti saobraćajnu nazad isto tako.
Ja sam baš neki dan odjavljivao svog Seata iz federacije (Bihać) ,uzeo sam ga početkom januara ali sam se dogovorio sa čovjekom da vozim dok važi osiguranje pa kad istekne da mu samo pošaljem table i saobraćajnu ,da će on sve završiti.
Poslao sam po kolegi table i saobraćajnu i isti dan sve završio.
Ako ćeš probne table to ti je 50KM na 5 dana ,to ti je možda bolja opcija ako gazda tog auta neki papak pa neće da odjavi ili nije od povjerenja.

Član
djordjep je napisao(la):
Ako auto ima još osiguranje , najbolje ti je da ga dovezeš na njegovim tablama , pa pošalješ busom tablice i saobraćajnu da ih čovjek odjavi ,i pošalje ti saobraćajnu nazad isto tako.
Ja sam baš neki dan odjavljivao svog Seata iz federacije (Bihać) ,uzeo sam ga početkom januara ali sam se dogovorio sa čovjekom da vozim dok važi osiguranje pa kad istekne da mu samo pošaljem table i saobraćajnu ,da će on sve završiti.
Poslao sam po kolegi table i saobraćajnu i isti dan sve završio.
Ako ćeš probne table to ti je 50KM na 5 dana ,to ti je možda bolja opcija ako gazda tog auta neki papak pa neće da odjavi ili nije od povjerenja.

Auto je neregistrovano tako da nema osiguranje,znaci odjavilo bi se u Sarajevu i onda sa tim probnim doci do Bijeljine i zavrsiti posao.

Ovde moze lock:icon_biggrin:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.