Neko iz Doboja / misljenje o Volvu V40 2.0t

Neko iz Doboja / misljenje o Volvu V40 2.0t

Član
Pozz raja

definitivno sam odlucio kupiti Volvo V40, benzin. Po mogucnosti 1.8 ili vise

prosao sam svu sjevernu bosnu, pogledao 4 primjerka. I ovaj iz Doboja mi je do sad najbolji:
http://www.olx.ba/artikal/18542916/volvo-v40-2-0i-turbo/

Stvarno nema sta da mu se zamjeri. Par sitnica na limu, ali zanemarivo.
Sto mene muci je sljedece:
Ima servisnu vodjena od 2003-2007
zadnji servis uradjen na ca. 120.000km 2007. godine (znaci 30.000km godisnje)
sta je bilo poslije toga???
i za 8 godina samo 40.000km da je presao (znaci 5.000km godisnje) ???

Auto ide dobro nema sta. Mjenjac super, sva tehnika radi.

Motor mi je jedino u leru malo grublji (u odnosu na moju Astru 1.6 16V) --da li je to normalno?

Interijer je kao apoteka. ko da niko ulazio nije.

Sta mislite o ovom vozilu?

Ima li neko iz okoline Doboja da ga pregleda? Oduzio bi se (dopunom na mobilni ili slicno) mozete mi se javiti i u Privatnim porukama.

Unaprijed hvala!!!

EDIT: I svijetli lampica od Airbaga

Član
cole je cini mi se imao isti motor,javice se vec pa nek te savjetuje na sta trebas obratiti paznju....ja iskreno mislim da je ok auto,naravno treba ga pregledati uzivo pa tek onda da se presaberes :)

BHT Ovisnik
Kako mislis grublji ? Kako god da je iz Svice je i ja se ne bih vele mislio ako pristojno radi. Jer ja sam stranca doveo svicarca sa 320k i bio je utegnutiji nego moj kojeg sam uzeo sa 220, odrzavan uvijek u Nuica. Tada sam tonu stvari prebacio u svog. Rekao sam kada zelio sebi dobro auto na duze staze to ce biti iz CH, nikakva Njemacka i pizdarije,jer to postala druga Bosna. Ako ti priznaju racun na ovu cijenu ti neces imati davanja 1000-1500KM. Jer ti ide na cijenu carine mislim 15% + porez 17%. Homologacija mislim oko 260KM, prijava u BiH 50KM. I onda registracija cca 600-700KM.
Vidi da li auto dobro vuce, nije neki problem za dijelove,ima ih kamara. Ovo je jos bas zadnja linija jer ima kromirane prstenove u farovima, 3-kraki volan, T4 prednji spojler/ralica, T4 felge. Zadnji spojler za sajbu ti imam i ja ako ti trebao :D U njih je interijer inace bas kvalitetan,tesko da ce se nesto poderati,pohabati i sl, bas moras biti sirovina. Imam ti ja smeđu kozu komplet :D Sve u svemu vrijedi ove novce po meni, boja mu je upecatljiva. Ostavi ga malo da radi da se zagrije,pa ga provozaj po gradu,vidi dize li mu temp,pali li hladnjak. Nađi negdje strane, pusti ga niz stranu pod kompresijom da usporava, koliko duze moze i onda mu daj solidno gasa i gledaj iza baca li kako dima.
Ako je sve ured ja bih ga uzeo, najprije jer je iz švice, sve sto sam raje vidio da su tamo uzeli auta bas su vrh. Rodak mi radi gore i prije je cesto dovozio auta, bas vidis razliku od svabe.

Član
Grublji = kako da ti objasnim, nije kao dizel, kakvi. Ja navikao na moju astru sa plinom, pa mozda mi se cini.

A sto mu radi lampica od airbaga? To sam vec kod par volva s40/v40 primjetio?

BHT Ovisnik
Uzmi odmah turbo da kasnije zalis kao i ja. Presao sam sa slicnog na turbo. To kao da nisu 2 ista auta nikako :)

Član
Turbo mi i nije toliko bitan. Ovo ce biti porodicno auto za mene, zenu i dvoje djece. I astra sa 74kw mi je sasvim bilo dovoljno.

Sta mi se kod ovog iz gradacca svidja je 2004.god, auto klima, tempomat, koza, grijanje siceva itd.. Sta ovaj iz doboja nema