Bas tako. Neko voli jedno, neko drugo. Neko je spreman dati za nesto citavo bogastvo, dok drugi to nebi ni za dzabe...Kako nidje veze? Nisi upravu za foxconn to je firma koja radi komponente za mnoge proizvodjace! Al ajde ne vrijedi raspravljati jer ovako mozemo do sutra!
Zato vec u startu uzmes polovnjaka, i onda sporije stari. HehePa pravo da ti kazem i auta ova novija vec zastare vrlo brzo.
Jel ti druze mislis da se svaki mercedea audi vw ili bmw itd da ne nabrajam sklapa u njemačkoj? Pa opet svi idu da kupe njemacko auto...a ono pravljeno negdje u nekoj sirotinji!!!
kakvih imas problema sa note 4,ja sam ga kupio tacno za novu godinu,ev radi bez problema,nista ne steka,baterija ok drzi,sve super,samo sam se mozda zeznuo sto sam uradio update za lolipopSamo radi toga izbjegavam Android, prošle godine kontam "ma nemoj biti budala jebo te ajfon uzmi note 4" i nakon mjesec dana Samsunga kad nisam poludio lako ga jednu radnji gledati da leti a nakon sedmice korištenja vazda steka.
A ima specifikacije laptopa!!
Android većinom ima veoma los menadzment memorije (pogotovo L ako sam dobro upratio).
Stavljati xiaomi i Lenovo u istu kategoriju mislim da je greska (ako se zna ko je Lenovo i sta je u njihovom vlasnistvu).
Ali sam mišljenja da ima ok kineskih brendova i da odlično rade stvari (huaveji se sada u americi prodaje kao luxuz brend, prave satove od 400+ dolara).
Mora se od necega krenuti, mada ima i onih kineza sto prave telefone s namjerom samo da uzmu pare a ne da grade ime.
Oni mogu izgled kopirati ali ne i komponente. Ne mogu Snapdragon procesor kopirati i još napisati da je taj. Ja ne kažem da su kineski bolji od ovih što si spomenuo nego da nisu toliko loši da ih treba izbjegavati. Recimo one neke bezvezne verzije Samsunga tipa ACE nikada ne bih uzeo kada za iste pare dobijem mnogo bolji recimo Xiaomi.Samsung, Sony, Apple i ostali daju mnogo novca u istraživanje i izradu novih boljih komponenti koju xiaomi i ti slični modeli samo prekopiraju. A to mora neko platiti. Ovo znam iz iskustva jer dok sam radio u BiH i kad je izašao punac za AF31 Siemens, nije se par mjeseci mogao naručiti iz Kine jer ga nisu mogli kopirati.
Ma uopsteno telefon je prespor (pogotovo kada znam kakve specifikacije ima) a bateriju sam izvlačio za 4/5sati lagano.kakvih imas problema sa note 4,ja sam ga kupio tacno za novu godinu,ev radi bez problema,nista ne steka,baterija ok drzi,sve super,samo sam se mozda zeznuo sto sam uradio update za lolipop