ne radi usb

ne radi usb

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Death_beat je napisao(la):
BaXRS4 je napisao(la):
Neću komentirati ove savjete iznad gore.... presmješno.... tvoj problem je,ako se nevaram u driverima koji se nalaze na računalu, moraš pobrisati drivere i instalirati nove( napravi prije backup)... i provjeri dal su ti driveri kompatibilni sa sustavom koji imaš... jer je vjerovatno problem u tome...

ovo je moguce ako se to desilo nakon sto je formatirao comp. ali ne vjerujem da su driveri razlog da odjednom prestane prepoznavati usb-ove..

Može biti i jednostavno da je USB slot na pc-u otišao... no oako nerade na svim slotovima( konektorima) onda vjerovatno driveri...

Član
Dobro, nek je ovo presmjesno... svako ce mu odmah ponuditi reinstalaciju drivera... htio sam i ja, ali na netu se nadje da je pomoglo samo istekavanje stotinama ljudi, naravno ima i onih kojima nije pomoglo... ima tu milion nacina... et flashaj i bios, mozda pomogne... ako ne, naci cemo nesto drugo...;)

edit : probaj USB staviti u neki drugi PC, prebaciti podatke, pa ga onda formatirati, i onda pokusaj na svoj PC...

Detaljna uputa na linku ispod...

http://www.hat.net/geeky/node/221

Član
sve sam probao i opet ne radi

driver od printera obrisao, i sad kad trebam nanovo da inst. nece jer printer mora biti ustekan preko USB-a

ustekam ga, ali ga ne prepoznaje i ne mogu instalirati drivere...
flashovao bios
otvorio komp, pocupao kablove od USB.a, ocistio vratio na mjesto
uradio mali milion stvari i ne radi

dođe mi da ga zapalim

Član
pa trebaju ti ti driveri,probaj naci cd od maticne,ako nemas cd vidi koja je maticna pa na stranici od proizvodjaca nadji drivere za usb port i to bi trebalo biti to,naravno ako nije crklo ili pustilo bijeli dim,a poznati je da svi uredjaji na struju rade na bijeli dim,cim puste bijeli dim prestanu raditi

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.