Zašto bi neko ukidao CE lampicu, zar nije lakše, bolje i bezbjednije riješit uzrok paljenja? Mislim, zna se nekad upalit bezveze al nekad zna bit nešto ozbiljno a neće izbacit lampu, što može vodit do havarije? Onako me zanima
Nekad se check engine lampica upali zbog bezveznih stvari naravno , npr kod vw pali check engine ako ne radi klapna za gasenje motora , njena namjena je da pri gasenju zatvori dotok vazduha da motor lakse I sa manje vibracija prestane sa radom , naravno ova klapna ne utice na rad ili performanse motora ni ti povecava rizik bilo kakve havarije ili da dovede do nje , to navodim kao primer , druga stvar vise ce ljudi da se opredeli na ovo jer je jeftinije nego da resi problem kao.sto kazem check engine zna da se upali zbog.gluposti I cilj dtc je da ukloni gresku .
Sto se tice nekih ozbiljnih stvari dtc ne pomaze.pri resenju problema samo prikriva stvarnost to vec nije moja stvar niti odluka , neces da gori lampica nije problem kosta te toliko I toliko , to ti nece resit problem I dalje ima ljudi koji se drze "samo je makni da ne gori check engine nema veze " nije moja stvar I necu da zalazim u to
Dtc je dobar za klapne koje pomazu pri gasenju motora mnogo su skope a ne uticu na motor u bilo.kojem smislu
Eko sonde ako menjace izduvni sistem micite katalizatore stavljate druge izduvne grane
Ventili I pumpe.za provjetravanje spremnika goriva
Ventili iberlaufa kada se stavlja catch can I slicno
Moduli grejaca kod dizela velika boljka modernih dizela tesko se nalaze kao zamjenski deo , polovan radi od danas do sjutra
Itd itd I slicno tome
~~~Nc Chip Tuning~~~
Dpf off
Dtc off
Egr off
Swirlflaps off
Ad blue off
O2 sensor off
Remap stage 1,2,3
Eco Tune
Maf to Map gde je moguce odraditi
Launch control