Bravo 16v je napisao(la):
Samo ovaj dio teksta mi je fascinantan! :lol: Ja ne znam sto si to toliko ogorcen na njih? Evo znam ja i upucen sam u policijska ovlastenja i nacin njihove primjene,smije te i udariti i pucati u tebe... A sasvim normalno je da se ispitaju okolnosti ako je upotrijebio oruzje,samo daleko od toga da ide neki dosije,ako je covjek pravilno postupio! Ja ne znam od kud ti ovo za razduzivanje oruzja u stanici? Mogu da ga ostave u stanici ako zele! Ne branim ljude,ali kao i u svakoj drzavnoj instituciji ima ih koji ne rade svoj posao,a placeni su za to! Isto tako ima i dobrih ljudi i skidam im kapu sa kakvim budalama se susrecu i rade! A kad politicari koji nista ne rade tek mogu da se vozaju u A6 ma nek i oni golfa 6 imaju! :lol:
Prvo cu komentarisati ovaj dio koji si boldirao, posto nam je drzava u kurcu, podjeljena na 2 drzave , 10 kantona i 21513213 opstina od kojih svaka ima ministre i ta govna, ne mogu se ni oko cega dogovorit, pa imamo i 5 zakona za istu stvar koji su na snazi, moguce je i to da su ovlasti drukcije po kantonima.. ovo za oruzje je provjerena informacija, jer je amidza rahmetli radio u policiji, i znam da je ostavljao oruzje, tj razduzivao je svaki put nakon zavrsetka smjene, metke, palicu, lizalo, prsluke te pratecu opremu koju nose sa sobom (saobracajci)..
Kao drugo, bil ti bio ogorcen, kada djevojku siluju u sred bijelog dana, kada momka izbodu u tramvaju, kada se dnevno obije xxx auta, ukrade i slicno (pogledaj rubriku ukredene stvari, nije nas puno koji pisemo na forumu, a koliko se krade..)
Kao trece, jel se ti osjecas sigurno u ovoj drzavi, ja ne !
da nastavim..
bil bio ogorcen na to, da odes iz sarajeva do pristine i sretnes 3 patrole, a onda prodjes od istog tog sarajeva prema banja luci, i sretnes 5 patrola od kojih te moraju zaustavit minimalno 3 da te peglaju zbog gluposti, usto naidjes na 5 radara ako nisi upucen (govorim o stacionarnim radarima).. i opet svaki dan 10-15-20 udesa..
Odes malo do susjednih drzava ,koje su 10 x uredjenije i vidis kako ljudi kulturno voze, nema divljaka na cesti, nema policije, rahat.. a ovdje samo cekas kad ce iskociti iz rupe na cesti (kojih je masala) da te zaustavi, jos ti tersa kad ne uspijes stati u tih 10 metara...
Ne napadam ja pojedince, necu da se zamaram, ovi sto su na ulici su pijuni kojima diriguju..
Porazavajuca je okolnost, a glupane si hvale time da im jedna kamera donese oko 100 000 maraka zarade mjesecno, u ovakvoj situaciji, gdje ljudi nemaju sta jesti, gdje je recesija oni naredali pun grad kamera i mjenjaju ogranicenja svako 10 dana, pa i mi malo "upuceniji" vise ne znamo kad ce te slikati.. nije ni to dovoljno nego su sad nabavili cudo tehnologije stacionarni prenosni radar, pa ga postavi na 3 nozice i dnevno promjeni 10 lokacija, da bi ti napisao kaznu za prekoracenje od 11 na sat, gdje ides 61 i ti si kao prijetnja nekom.. ne mogu vise da pisem, iznerviran sam pravo.. na sve to
i kaze sto mladi ljudi idu iz drzave, zato sto cobani vladaju..