Nasa vesela "pravna" drzava

Nasa vesela "pravna" drzava

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
E moram ovo podjeliti s vama, nepravda na svakom cosku, drzava i sistem zasere, a krivicu snosi ko drugi, do Vi, gradjani.
Naime, sta mi se desilo. Sve je krenulo od tada kada su mi ukrali auto, ali srecom vraceno je (ne bi ni bilo da nije bilo pljacke aerodroma). Znaci policija mi je nasla vozilo i vratila, to sto je steta nanesena nikog nije briga:icon_mad::icon_mad:, kao suti nek su ga vratili, dali sve papire o "vracanju privremeno oduzetih stvari". I sve je bilo OK dok nije dosla na red registracija, tj produzenje registracije.
Naime, po obavljenom tehnickom i svim ostalim kerefekama, prikupljanja papirologije, predajem u MUP gdje mi govore da ce biti gotovo sutra dan. Sutra dan dodjem, kao nije jos gotovo, dodji za 2 dana, dodjem, opet nista, pa ljudi sta je, gdje su mi dokumenti, u cemu je fora. Po malo dubljoj pretrazi po papirima ustanove da mi uopste nisu ni zapoceli produzenje registracije, jer je jedan etintet napravio gresku i moje vozilo jos uvijek vodi kao nestalo :icon_confused::icon_confused::icon_confused:
Za tu godinu dana (vozilo mi je ukradeno bilo malo nakon registracije), granicu sam prelazio jedno 10ak puta, platio 2-3 kazne, kontrolisan xxx puta, a vozilo mi se vodi kao NESTALO :icon_eek::icon_eek::icon_eek:
Pa ljudi ko je lud, kad ce biti gotovo, kao najmanje za 15ak dana, pa kako da ja vozim bez saobracajne, kao evo imas tu polisu osiguranja, vozi s njom, ako te zaustave objesni sta je i kako, neka nas kontaktiraju u MUPu i to je to, samo nemoj ici dalje od SA. OK, tako i bi, naletih na kontrolu, objasnim mu sta je i kako, ma jok, ne vjeruje, hoce kaznu da pise i gotovo. Na kraju jedva pristade kao eto provjerice on sve to, i ako ne bude tako poslace mi nalog, nema problema.
I kroz nekih 7 dana meni stize nalog, kazna od 120KM i 2 kaznena boda, kao iz razloga sto je istekla registracija :icon_mad::icon_mad::icon_mad:
Odem u MUP, sta je ovo sta sad, gleda ona na salteru, citiram "JA KONJA FRAJERA; KOJI JE DEBIL OVO NAPIASAO" , ona mi kaze da idem na sud i da nema sanse da to platim. Tako i bi, posaljem na sudi i dodje vrijeme da me i pozovu. E sad posto su strasno azurni, saslusanje je zakazano tako da mi je registracija istekla. Odem, ovako onako, nema govora, ti si kriv i gotovo, kriv sam jjer nisam imao uz sebe saobracajnu dozvolu, i sta njih briga sto je sistem zakazao, sta njih briga sto su oni zasrali, bitno je da gradjanin snosi odgovornos jer su oni zasrali.
Tako mi izreknu krivicu za nesto sto nisam kriv, nego sto su oni krivi :icon_mad::icon_mad::icon_mad:
Kao na kraju, zelite li da se zalite, na sta rekoh, kako da vam se zalim kad ja moram biti kriv, gdje ce biti da ste vi krivi, rekoh sramota u kakvoj drzavi zivimo, smijesno, ismijem im se i preko vrata :icon_biggrin:
Kaznu koju su mi izrakli, bogme tesko da cu platiti, registrovati vozilo, jos teze, odoh da ga pripalim pa da pjesacim lagano, dok ne izmisle da se moras registrovati i za pjesacenje :lol::lol:

BHT Ovisnik
:icon_mad::icon_mad::icon_mad: pa dok sam citao nazivcirao se,tekkako je bilotebi u toj situaciji,koja su to govna,ja ne pravdu ne mogu trpiti,pa nek me zatvore,al sto je previse previse

Ma brale, izasao sam iz suda prije nepuni sat vremena :icon_mad::icon_mad::icon_mad:
Kad mi stigne sudska odluka odoh u MUP i nabiti ga onoj u lice neka ona placa:D

Početnik
blago tebi kad se mozes i zasmijat ja kuham na ovakve stvari fata me ludilo....koji bezobrazlu mati mila...

slican problem sam i ja imao ali ja sam auto registrovo ali nisu imali saobracajnih i tablica zamisli to nemaju papira i lima da naprave saobracajnu i tablice,al to je sve njihova politika,imaju ali nedaju...i ja sa polcom vozio morao otic u drugi grad jer se to oduzilo zaustavlja drot i peglo se s njima sat vremena hoce da pisu i gotovo,sta njih briga sto nema tablica ja sam neispravan i gotovo i nakon zvanja svog komandira popusti konacno i pusti me.......njima je u cilju da napisu nesto nije bitno ko je krivac bitno je da ce mo mi platit...:icon_mad::icon_mad::icon_mad:

lesinari....:icon_mad::icon_mad:

Član
dobro si ti stari reagovo.... kolko smo mi u kur*u... pa mi smo burazere ....ma džaba pričat... da se to meni desilo , vjeruj da ne bi prošlo bez fizičkog obračuna , karo bi im ja familiju njihovu bezobraznu... jes da bi se zahebao još više , al bar bi se iživio ....:icon_mad::icon_mad::icon_mad::smajli21:

Ovakve stvari treba siriti samo, samo pricati i siriti njihovu sramotu, pa sutra kad ih vidis da im se nasmijes, kad te zaustave da ih s uzitkom pitas, hajd, moze jedan nalog iako nisam kriv, napisi sta, sta ima veze, ti MORAS biti u pravu :lol::lol:
E da, zaboravih reci da mi je policajac cak pogresno i nalog popunio, ali eto kao nema veze, on moze da pogrijesi :icon_biggrin::icon_biggrin::icon_biggrin:

Početnik
mislis da ce se zastidit....:icon_rolleyes:

prijatelju oni su stid izgubili kad su poceli radit kao i nasi ministri...:icon_rolleyes:

:icon_mad::icon_mad::icon_mad:

Sta ces, tako je kod nas postalo (bilo), da nas vode "ne pismeni" ljudi!! Ja znam kada sam registrovao motor ove godine, pa jedno 6-7 puta sam dolazio u MUP da podignem saobracajnu, svaki put dodji sutra, dodji za sat-dva, bla bla, vise mi bilo dotuzilo, vozio se onako sa policom osiguranja samo, do duse nisu me zaustavljali, al' bih i ja kao i ti sigurno platio kaznu...

A, cuj sta se meni desilo kad sam polozio A kategoriju!! Polozio ja, i kroz par dana dodje mi potvrda, to je bilo proljetos, i ja sjedi vozaj se, vozaj, i otisao u skolu, vracam se iz skole policajac bukvalno trci preko puta zaustavlja saobracaj iz suprotne trake da bi mene zaustavio, da sam divljao i glupirao se svatio bih ja to, u redu, pravim se majmun i zaustavlja me, a ja ono kuliram lagano samo razgledam po curama (tipicno musko hehe), i haj' stanem ja njemu, i sad on na mene ono kao dere se, ne kulturan frajer skroz, kaze on"vozacku i saobracajnu!!!", vadim ja saobracajnu i potvrdu A kategorije, i dajem mu vozacku jer sam imao vec B polozeno, al' sam cekao da mi upisu A kategoriju pa sam se koristio vozackom gdje smao B pise i potvrdom od A, jer su mi u CIPS-u rekli da se koristim vozackom dok nova ne stigne, kao to je u redu, ne smije ti niko kaznu pisati.. I da se vratim, dao sam ja njemu dokumente, on gleda, gleda, ode on preko puta do auta, sjedim ja na motoru jedno 10 minuta, i onda zove on mene ko nekog kriminalca da ja preparkiram motor, i sjednem u patrolno auto, ja vec poceo da pizdim!! I sada govori on meni u autu kako ja ne smijem da vozim sa potvrdom, pazi ovo budale, ne smijem se vozati sa potvrdom, al' ovo mi je opomena i da ce mi drugi put pisati kaznu, mene huja ufatila, govorim ja njemu da su mi rekli da se smijem vozati, on govori "kako oni nemaju pojma, i da ja trebam raditi sta on govori" tj. da se ne vozam, haj reko u redu, ja za dokumente i u carshiju, vozao je ne prestano jedno 40 minuta, gore-dole, i dolaze oni i gledaju u mene, ja namjerno, kontam haj' me Bogati zaustavi i napisi kaznu, da vidim tu hrabrost!!! Ne bi meni toliko bilo da nema onih "glavnih" kojih ima u svim gradovima, koji voze po 100 kmh kroz centra, parkiraju se na pola puta da bi otisli u kafic popili kafu, voze se kroz zabrane, i on njima ne smije nista vec nadje mene zaj*avat!!! Svaka cast izuzetcima, ima stvarno policajaca koji su dobri, sa kojima se mozes i napraviti, kulturno rijesit problem, al' mi je pun k* gamadi koji misle ako nose uniformu da su povukli Boga za muda!!!! I da smiju sprovoditi silu kako oni hoce, al' to samo na onim "sitnim" koji ni krivi ni duzni ispastaju!! Drzava nam je u kurcu!!!!!!

Član
Evo ja samo čitam pa sam se iznervirao, uši mi se zacrvenile od ljutnje, svaka ti čast pa se možeš kontrolirati. Mislim, bolje je tako ali brate.... mene sitnica izbaci iz takta a tek takvo nešto.

Član
ma nista novo a koji si ti drotovi idioti uvjek il oprostit ce il ce nesto provjerit meni uvjek dodje koverta, al haj bar sam kriv al ovo za tebe je stvarno odvratno. tako je bilo i za mog starog slicno bilo nestalo proba,a stari uplatio registraciju i rekli mu vozaj ti na tim starim probnim a pokazi policu i reci mu da nam je nestalo probni tabli ako te zaustave i po pehu odma drugi dan i stari sve objasni ma nece on da cuje kaze ti si ne regularan kaze pisat cu ti 100 KM i necu zabranu ti pisat i on potpisao. dosao kuci i meni rece sta je bilo ja za onaj nalog kad 100 KM 2 boda i mjesec zabrane i stas ti sad, nalog potpisan mos kurcu svirat, plati i suti, a sve zbog ti probni tabli koje nisu imali

Serem se u drzavu, kad sam kriv platim kaznu, ali kad nisam, e necu pa makar nikad za volan ne sjeo. A ova 2 kaznena sam dobio, a zabranu kao eto uslovno da mi uzmu olaksavajucu okolnost jer sam bio u toj situaciji :icon_mad::icon_mad::icon_mad:

Član
buraz...

kolega uzeo preko licitacije auto dipolmatske table... sve lijepo dotjerao ga do Sanskog Mosta bio na probnim tablama
Ceka se saobracajna iz Sarajeva da se auto registruje i ici ce na prodaju odmah...

Kasni saobracajna vec mjeces dana,saznaju da brojevi sasije nisu isti,da je jedan broj pogresan...

medjutim proda auto i sve dobio pare za njega ,jos uvijek nema saobracajne,zena htjela da vrati auto misli da je ukradeno iako je dao toj zeni i ugovor da je kupio auto i sve ...medjutim odgovornost nase policije je 0 mrsko im je bilo traziti po arhivi papire od auta i sve to....

i tek prije 2 dana stigla im saobracajna kao ispravili su taj broj sasije,motora nisam siguran...

auto je kupljeno u augustu .... 2 mjeseca problema oko auta,sikiracije hocel zavrsiti u zatvoru jer ispada da auto ukradeno....

Član
Bože mili gdje mi živimo sve nesposobno od policije do radnika u mupu a gule dobre plate sa budžeta od naših poreza mamu im je...m :icon_mad::icon_mad::icon_mad:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.