najjeftinja spedicija/brza posta

najjeftinja spedicija/brza posta

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
ErRoR je napisao(la):
Nebi se slozio sa tobom oggyboy,al dobro svatko ima svoje mislenje...Recimo kada saljes neke osjetljive stvari ti treba da naglasis vozacu o cemu je rijec, ako je paket vec zapakovan i ne moze da se vidi sto je unutra, naglasis da treba skrenut paznju... A brze posto sto se tice,pa iz nekog licnog iskustva mogu reci da mi se do sada najvise svidio Citty Ex, i 24vip, intereruopa nije losa,al ako cekas naplatu robe, bogami ces se i nacekati, dok je kod ova dva navedena rok naplate cca neka 2-3 dana...

Ja sam samo rekao ono sto sam tamo dozivio!!! Bukvalno, udjes u kamion da tovaris i slazes postu, tu ima svega, od kozmetike, preko skutera, kompjutera,... Stojis gore, a ovi bacaju u kamion kao da je slama, ne gledaju ako je osjetljivo, ako pise da treba da stoji uspravno, ako je lomljivo,... Strasno! Samo, mogu ti reci da je to ogroman posao, odlicno organizovan, ali su radnici degenerici!!! Tu sam imao priliku da bacam DVD player-e kao loptice u kamion, TV aparate smo prevrtali samo da ih uglavimo da sto vise stane u kamion, prosuli smo one proklete AVON kozmetike Bog zna koliko,... Inace, to je moje licno iskustvo i ne bih nikad slao nesto vrijedno preko njih!!! Inace, da ne duzim, ne radi se o posti u BiH, ali isti je to princip! Ovo sam radio u BG-u, posto tamo studiram i radi se o City i Cargo Express-u, a to je ista firma inace,...

IGY je napisao(la):
na bus druze stavis, cenera vozacu i miran si :D

Ako saljes nesto malo vrijednije onda se ne isplati to nikako, jer ti vozaci autobusa nikako ne paze, ono rijetko koji ce to lijepo spakovati, nego vecina bubne to u prtljazni prostor, nabaca onih stvari od putnika preko, ako se polomi, sam si sebi kriv, dobijes robu nazad od musterije sj*anu, da se tako izrazim, nema robe, nema para!! Radio sam mnogo sa tim vozacima autobusa dok sam radio u jendoj firmi gdje se prodaju autodijelovi, pa se svaki dan vise puta slalo autobusom u razne gradove!!

Ako je u pitanju nesto sto se nece lahko slomiti i nisu neke velike pare, onda moze tako...

Interesuje me sa ovom brzom postom, jel' se pravi neki ugovor il' sta prilikom slanja?? Ono ako se u transportu polomi roba, da ti musterija ne posalje to nazad, i onda si donji, a niko ti nece namitiri lovu??

BHT Ovisnik
pa kazes im da paze na robu,slao i primao sam 10+ puta,uvijek sve uredu bude,slao sam i digitalni i dvd-ove i pojacalo,sve je to lomljivo,a slao sam i krupne stvari,uvijek sam bio zadovoljan,sad vi oducite

almir_gr je napisao(la):
IGY je napisao(la):
na bus druze stavis, cenera vozacu i miran si :D

Interesuje me sa ovom brzom postom, jel' se pravi neki ugovor il' sta prilikom slanja?? Ono ako se u transportu polomi roba, da ti musterija ne posalje to nazad, i onda si donji, a niko ti nece namitiri lovu??

U vecini slucajeva dobijes POTVRDU o tome sta saljes, tezina, kome i kad si poslao...

Oko naplate - ne znam... ali trebalo bi i to da funkcionise normalno jer prije nego onaj kurir preuzme posiljku i on je pregleda... Bar u mom slucaju...

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.