Mutna slika na monitoru.

Mutna slika na monitoru.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Član
Pozz raja :D
Imam problem sa Samsungovim monitorom od 22 i nesto incha.
Radi se o tome da je slika malo mutna i da mi oci ostadose na njemu.
Je li zna netko u cemu bi mogao biti problem? Da nije od zvucnika jer je blizu njega ako to ima ikakve veze sa lcd monitorima, znam da je imalo veze sa onim starim monitorima.
Hvala :icon_smile:
 
Član
mislim da je moguce da magneti malo jaci mogu uticati na sliku pokusaj ih skoniti pa se malo igraj sa postavkama, podesavanjem na samom monitoru.
 
Član
Bijeli je kabal onaj siri od plavog. Samo taj utor imam na grafickoj. Tj dva takva ista.
A probao sam ja i po postavkama malo, opet nije to to :icon_rolleyes:

Nije to bas skroz mutno, ali jako je neugodno gledati u njega
 
Član
da moguce i kabal brate i to rpovjeri jeli kako treba ubacen tj do kraja pa poslije toga jedan restart pa vidi hoce li biti ista bolje,

znaci zvucnike udalji, postavke na montoru si vec postavio provjeri i kabal pa restart, ako ne bude bolje mozes li ikako taj monitor probati na nekom drugom racunaru od raje da odneses monitor pa da probas, nebi trebala biti graficka ali ako na drugom racunaru bude radio bez problema mozda i nju da provjeris, koja ti je graficka ? mozes li je izvaditi malo ocistiti pa vratiti ali poslije provjere ove.

i jeli se mozda i boje neke pojavljuju moguce da je namagnetisan monitor a to mozes rijesiti ali opet kazem poslije provjere na drugom racunaru i dosta uredjaja osim zvucnika mogu stvarati probleme, smetnje pokusaj spustiti monitor, premjesti ga malo npr. na pod mislm da bi trebao biti bolji i ako bude onda imas neki uredjaj koji smeta zato su ti se i prije pojavljivale smetnje znaci sve pomjeri od monitora, cak je moguce da instalacija u zidu pravi probleme zato ga spusti na pod pomjeri na drugo mjesto dalje od ostalih uredjaja pa javi jeli ista bolje.
 
Član
Evo rastavio sam ga do zadnjeg sarafa, ocistio sve zivo, ali opet isto.
Probao sam postavke monitora staviti na auto, ali nije to to.
Da napomenem da imam windows 8 sa zadnjim driverima od graficke. Ne znam moze li biti do osimice :icon_rolleyes:
Graficka je Ati radeon hd 3600
Hvala na pomoci.
 
Član
kad si vec rastavio monitor trebao si provjeriti PTC otpornik jer je onda 99 % do njega.
 
Član
adi6 je napisao(la):
kad si vec rastavio monitor trebao si provjeriti PTC otpornik jer je onda 99 % do njega.

Nisam mon rastavio nego komp da ocistim spojeve od prasine.
Kako mogu naci predzadnje drivere da probam, na stranici imaju samo zadnji :icon_smile:
 
Član
e ne znam brate kako do predzanjih doci :) na nekim stranicama ima sigurno samo moras malo guglati, ako odes na hompage za neki drajver on je zamjenjen novim jedino neke druge stranice da probas, a za sta trazis drivere ?? i sumnjam brate da je do drivera uostalom ako zadnji ne rade nece ni predzadnji, a koliko ti je star monitor i koliko Hz ima, i ima li boja nekih ili je samo mutna slika mozda ga samo treba razmagnetisati.
 
Član
Pa mislio sam da mozda nije do drivera. Star je oko dvije godine ne znam tocno. Nema boja nikakvih razlivenih
 
Član
nije do magneta, niti do zvucnika, uzmi monitor i probaj na drugom racunaru, ako bude i dalje isto zamjeni dvi kabal ili dvi adapter ako ti je vga kablo i vidi hoce li nastaviti. Ako na drugom racunaru bude ok slika, onda pokusaj sa driverima i postavkama na svom racunaru
 
Član
nije do drivera sigurno, ako si probao sve ono sto sam ti preporucio onda mislim da se treba razmagnetisati, proovjeriti PTC otpornike i NTC
PTC: ( Pozitivni temperaturni koeficjent )
NTC- ( Negativni temperaturni koeficjent )

PTC otpornik se zagrijava i povecava otpornost, tako da ekran "doživi" elektromagnetni udar i to daje smetnje, cesta pojava i kod televizora i monitora ali da bi dosao do njih morao bi rastavljati monitor sto i nije bas preporucljivo osim ako nisi vec to radio, ali ako mozes prvo ga testiraj na drugom racunaru ako bude i dalje problem raspitaj se mislim da sam u pravu da ces morati rastavljati monitor i provjeriti ove otpornike.
 
Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Top